Het was een gezellig weerzien van oud-leerlingen van de vroegere Duinschool. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Gezellige Reünie van oud-leerlingen

weerzien n Vorige week woensdag was het in De Reederij een gezellig weerzien van oud-leerlingen van de vroegere Duinschool, de voorloper van de Farèlschool.

Op 1 maart 1992 werd deze happening van ouwe jongens-krentenbrood voor heet eerst gehouden en nu was het voor de zesde keer dat ze bij elkaar waren om deze traditie in ere te houden. 'Het zijn er nu nog maar 24 want er zijn er in de loop der jaren een aantal overleden en er zijn ook nog een paar mensen ziek. Maar zo lang als het kan houden wij het vol', sprak Wim van der Plas. De stemming was opperbest in de horecagelegenheid en kreten zoals 'Ben jij dur óók weer mááid' en de ene grijsaard tegen de andere senior: 'Je ben óók weer un jaertje ouwer ehwordde Huig'. Kortom, het was een sfeervolle bedoening waarin de sapjes en de hapjes uiteraard bijdroegen tot een geslaagde happening.

Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 behaalt achtste overwinning op rij

basketball n Solar-systemen Grasshoppers treft in BV Groningen een tegenstander die niet te onderschatten is. Dit team heeft 6 spelers met eredivisie ervaring en miste vorig seizoen net de play-offs. Het wordt een leuke wedstrijd waarin het Solar-systemen Grasshoppers lange tijd niet lukt het taaie Groningen op een grote achterstand te houden. Solar-systemen Grasshoppers, dat een aantal mindere wedstrijden achter de rug heeft, speelt een aantal delen van de wedstrijd echt goed, maar kan dit (nog) niet de hele wedstrijd volhouden. In het laatste kwart wordt het verschil duidelijk: 76-54.

De wedstrijd komt moeizaam op gang. Een eerste voorsprong is er bij 8-7 na een dunk van Bas Rozendaal en een score van Jesper Jobse. Er is geen sprankelend aanvalsspel, maar er wordt met veel energie verdedigd. Via een 10-0 run neemt Solar-systemen Grasshoppers wat afstand door Koen Grimbergen en vooral Jesper Jobse (6). Met 16-9 eindigt deze periode.

Na drie minuten in de tweede periode is het 19-11. Solar-systemen Grasshoppers mist een aantal vrije worpen, een open lay-up en heeft een paar turnovers. Groningen komt na een score met bonus dichtbij (23-20) maar Joey Schelvis antwoordt ook met een score met bonus waarna de aanvallen beter gaan lopen. Er is een driepunter van Joey Schelvis en scores van Sjoerd van Vilsteren (4), Wouter Breel, Jesper Jobse en Bas Rozendaal. Groningen kan het verschil beperken door het goed nemen van vrije worpen. Ruststand 35-25.

Solar-systemen Grasshopapers speelt na de rust in een hoger tempo. Groningen kan dit niet volgen en staat binnen 3 minuten op 5 teamfouten. Bij 39-29 begint Solar-systemen Grasshoppers aan een zeer goede fase. Met het snelle aanvalsspel dat Solar-systemen Grasshoppers kenmerkt wordt Groningen via een 15-0 run op een grote achterstand gezet: 54-29. Jesper Jobse lijkt niet te kunnen missen met 3 driepunters en Joey voegt er 7 punten bij. Door wat foutjes van de thuisclub kan Groningen in de laatste minuut via 3 scores de achterstand terugbrengen tot 58-40.

In het laatste kwart begint Groningen heel sterk. Ze profiteren van de turnovers van Solar-systemen Grasshoppers. Via 2 driepunters en 2 vrije worpen is het binnen 2 minuten 58-48. Coach Jeroen Reitsema neemt een time out en de concentratie met name in de verdediging is daarna terug. Groningen wordt van scores afgehouden en na een 10-0 run is het verschil weer 20 punten: 68-48. Kees van den Burg mag in de laatste minuten zijn talent tonen en onder luid gejuich komt hij tot 5 punten. De wedstrijd eindigt met een spetterend slot: een prachtige alley-oup van Jesper Jobse, doorgedunkt door Sjoerd van Vilsteren.

Eindstand 76-54.

Volgende week is er de uitwedstrijd tegen Beverwijk.