Jubilate brengt traditionele kerstliederen en moderne carols ten gehore. | Foto: pr
Jubilate brengt traditionele kerstliederen en moderne carols ten gehore. | Foto: pr Foto: pr

Kerstconcert Jubilate

koorconcert n Op dinsdag 19 december is Sporthal Cleijn Duin omgetoverd in een ware concertzaal. Op het podium zingt het meer dan 180 mannen tellende koor Jubilate. De Zuid-Koreaanse sopraan Saejeong Kim verleent haar medewerking en zingt zowel solo als gezamenlijk met het koor.

Al vele jaren geeft het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate in de maand december een kerstconcert. Het is iedere keer weer een uitdaging voor het koor en haar dirigent de vele honderden toehoorders een nieuw en gevarieerd programma aan te bieden. Dit jaar worden traditionele liederen zoals The Little Drummer Boy en Cantique de Noël afgewisseld met verschillende christmas carols en Duitse Weihnachtsliederen en uit Händel's Messiah zal 'For unto us a child is born' te beluisteren zijn.


De sopraan Saejeong Kim zal haar medewerking verlenen aan dit concert. Haar glasheldere stemgeluid zal een prachtig contrast geven bij het sonore geluid van de Katwijkse mannen. Saejeong Kim heeft haar opleiding gevolgd in haar geboorteland Zuid-Korea. Zij trad daar veelvuldig op in opera's en won verschillende muzikale prijzen. Later vervolgde zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kwam de nadruk te liggen op het zingen van musicals. Zo zong zij als soliste in The Sound of Music, Evita en The Phantom of the Opera. Voor het eerst is deze veelzijdige sopraan op het kerstconcert van Jubilate te beluisteren.

Het Holland Symfonie Orkest, bestaande uit een achttiental musici, zal het koor en de soliste begeleiden en het concert extra glans geven. Geluid en belichting zijn in professionele handen. Aan de vleugel zit Arthur Postma en de algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.


Aanvang concert 20.00 uur. Zaal open 19.15 uur. Kaarten (inclusief consumptie) kosten € 19,00 en zijn verkrijgbaar bij Haasnoot Mode, Voorstraat 14 en Livera Peters, Princestraat 24. Daarnaast ook op www.jubilate.nl en bij de leden van het koor.


Lezing door schrijver en columnist Özcan Akyol

lezing n Schrijver en columnist Özcan Akyol, beter bekend als Eus, komt naar Katwijk om te vertellen over en voor te dragen uit zijn werk.

Akyol is behalve als schrijver en columnist ook bekend als tafelheer en opiniemaker bij programma's als 'De Wereld Draait Door' en 'Pauw'. Als voetbalanalist schuift hij regelmatig in sportprogramma's aan en hij publiceert in het tijdschrift Hard Gras. In de onlangs uitgezonden documentaireserie 'De neven van Eus' ging Eus op bezoek bij zijn grotendeels onbekende familieleden in Turkije. Akyol staat bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal. Iets wat hij op maandag 11 december om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam ongetwijfeld zal laten horen.

Eus en TurisÖzcan Akyol (Deventer, 1984) schreef twee romans. 'Eus' (2012) is een semi-autobiografische schelmenroman over het leven van een doorsnee puber uit een Turks-Nederlands gezin die zich aan zijn achtergrond probeert te ontworstelen. Het boek was Akyols sprong van straatschoffie tot ware literaire belofte. 'Eus' kreeg veel aandacht in de Nederlandse media. Er werden in een week tijd 10.000 exemplaren verkocht. Een maand na het verschijnen werden de filmrechten gekocht.

Zijn tweede roman, Turis, is uit 2016 en is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman die de lezer meesleurt in een gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door de heer des huizes, Turis. Het boek werd als literaire fictie gepresenteerd, hoewel het verhaal veel gelijkenissen met het echte leven van de schrijver zou vertonen.

Toegangskaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs voor bibliotheekleden € 8,- en voor niet-leden € 10,-.


Financieel spreekuur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever

geld n Heeft u aan het eind van de maand regelmatig geld te kort? Wilt u advies over hoe u beter met geld kunt omgaan? Wilt u voorkomen dat u in de schulden terecht komt? Kom dan eens praten bij het gratis financieel spreekuur van 'Grip op de Knip' in de bibliotheek. Want niemand zit erop te wachten om schulden te hebben.

Grip op de Knip

De speciaal opgeleide vrijwilligers van 'Grip op de Knip' helpen mensen die hun financiële huishouding niet helemaal op orde hebben graag. Zij geven menselijk, betrouwbaar en professioneel advies over geldzaken en helpen u om niet in de schulden te raken of uit de schulden te komen.

Het laatste financieel spreekuur van 'Grip op de Knip' is op donderdag 7 december van 14.00 tot 15.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Hoorneslaan 297.