Ook dit jaar zullen bij ‘De Kanarievogel’ de vogels weer bekeken en besproken worden. | Foto: PR
Ook dit jaar zullen bij ‘De Kanarievogel’ de vogels weer bekeken en besproken worden. | Foto: PR Foto:

Vogeltentoonstelling bij 'De Kanarievogel'

tentoonstelling n Van donderdag 7 t/m zaterdag 9 december houdt de vogelvereniging voor Katwijk en Omstreken 'De Kanarievogel' haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in het clubgebouw van Stichting 'Kleindierensport Katwijk' aan de Oude 's Gravendijckseweg. Er zijn bijna 400 vogels van divers pluimage te bewonderen.

Een vogeltentoonstelling bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: een wedstrijd waarin gestreden wordt om de clubkampioenschappen van 2017 en een Vogelshow waarin de voor de wedstrijd ingezonden vogels worden geëxposeerd. Mensen die helemaal in hun liefhebberij op gaan willen hun plezier graag met anderen delen. Zo ook de leden van 'De Kanarievogel', die de door hen gefokte vogels deze week in een passende ambiance aan het publiek tonen.

Op de tentoonstelling van 'De Kanarievogel' zijn dit jaar bijna 400 vogels te bezichtigen, waarvan 190 kanaries in allerlei variëteiten, zoals het zangkanarieras waterslager en diverse kleur- en postuurkanarierassen. Met name de collectie tropische vogels blinkt uit in schitterende kleuren. Tussen de 190 tentoongestelde tropische vogels bevinden zich pareltjes van kleurenpracht, zoals de 'onnatuurlijk' kleurrijke gouldamadines. Enkele agaporniden en tropische duifjes complementeren het geheel. De visuele aantrekkelijkheid van de tentoonstelling wordt aanzienlijk vergroot door de fraai ingerichte vitrines met contrastrijke tropische vogels. Al met al is er een rijke verscheidenheid aan klanken, kleuren en verschijningsvormen te beluisteren en te bewonderen.

Openingstijden

De tentoonstelling wordt op donderdag 7 december om 20.00 uur voor het publiek geopend. Bezoekers kunnen dan en de daaropvolgende dagen binnenlopen en genieten van de zangkunsten en de kleurenpracht van de door de leden van 'De Kanarievogel' gefokte vogels. De openingstijden van de tentoonstellingslocatie, het clubgebouw van Stichting 'Kleindierensport Katwijk', Oude 's Gravendijckseweg 2a zijn: donderdag 7 december van 20.00 tot 22.00 uur; vrijdag 8 december van 13.30 tot 21.00 uur; zaterdag 9 december van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.