Jubilate gaat stoppen met de kringloop winkel. | Foto: PR
Jubilate gaat stoppen met de kringloop winkel. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Sinterklaasloop in Panbos

atletiek n Misschien wel de leukste en mooiste uit de serie van vijf winterlopen, die de atletiekvereniging Rijnsoever organiseert, staat zaterdag 2 december op het programma.

Vier lopen voeren door het Katwijkse duingebied; de vijfde, de Sinterklaasloop, voert de deelnemers door het Panbos, gelegen aan de Wassenaarseweg. Daar is over de bospaden een mooi parcours uitgezet, dat de deelnemers, afhankelijk van de gekozen afstand, één of meerdere keren moeten lopen.

De jongens en meisjes tot en met 12 jaar lopen één rondje van 2,1 km. De overige deelnemers lopen 5,3 km (twee rondjes) of ca. 9,9 km (vier rondjes).

Inschrijven kan van 9.30 in het Theehuis in het Panbos (Wassenaarseweg 152). Daar is ook beperkte kleedgelegenheid. De inschrijfkosten bedragen € 3,00 voor de jeugd en € 5,00 voor de overige deelnemers. De start is net als bij de overige lopen om 10.30. De jeugd start vijf minuten later.

Er gaan wilde geruchten dat de Goedheiligman zich, hoewel het voor hem één van de drukste dagen van zijn verblijf in Nederland is, toch even vrij wil maken om op deze zaterdagochtend hoogstpersoonlijk het startschot te kunnen geven.


Jubilate ruimt op tijdens Kerstwintermarkt

kringloop n Op zaterdag 9 december van 10.00 tot 14.00 uur, vindt er een gezelllige kerstmarkt plaats in de hal van Jubilate's kringloopwinkel aan de Lageweg 35.

De mannen van Jubilate zullen de verkoophal omtoveren in een sfeervolle kersthal. In deze hal kan men nu een slag slaan voor allerlei leuke kerstversieringen. Extra voordelig is dit jaar het grote aanbod van kringloopmateriaal.
Alles moet weg! Boeken worden per kilo verkocht. Voor vervoer kan worden gezorgd.

Verder zal regelmatig het rad van avontuur draaien en bij de gebroeders Van der Gugten zijn prachtige kerststukjes te koop. Er is een uitgebreide bloemen- en fruitkraam en een kaaskraam met verse kaas uit het Groene Hart.
Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Je kunt er terecht voor een lekker warm gebakken visje, een broodje haring, of een heerlijke kop ouderwetse erwtensoep en natuurlijk ontbreken de warme oliebollen niet.

De opbrengst van dit evenement is bestemd als aanvulling voor de hoge kosten van het komend kerstconcert van Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate. Op het programma staan weer prachtige kerstliederen. Medewerking verlenen het Holland Symfonie Orkest en de sopraan Sae-jeong Kim. Dit kerstconcert wordt gehouden op dinsdag 19 december in sporthal Cleyn Duin.