Voedselactie Help Ons Helpen

inzameling n Vrijwilligersorganisatie Help ons Helpen organiseert al bijna 25 jaar Voedselacties in Katwijk aan Zee, waarin Katwijkers voedsel en geld inzamelen voor de meest kwetsbare mensen.

De voedselactie van deze interkerkelijke stichting is bedoeld voor de allerarmsten in Roemeniƫ. Sinds enkele jaren zamelen zij ook in voor de voedselbank in Katwijk. Iets extra's geven tijdens het boodschappen doen in de supermarkt, of een donatie voor dit bijzonder mooie project

De actiedagen zijn op donderdag 30 november, vrijdag 1 en zaterdag 2 december in Hoogvliet op de Voorstraat. Daarnaast op vrijdag 22 en zaterdag 23 december bij Dirk.

Voor donaties: Stichting Help ons Helpen | Katwijk |NL98INGB0005554416 o.v.v. Voedselactie


Sinterklaas op de Weekmarkt

markt n Op vrijdag 1 december zal Sinterklaas met zijn Pieten de weekmarkt aan de Piet Heinlaan bezoeken. Van 10.30 tot 15.30 uur zal Sinterklaas er voor de kinderen zijn en heeft hij voor iedereen wat lekkers.


Spreekuur ouderenadvies

senioren n De afgelopen jaren kreeg het ouderenadvies steeds vaker te maken met deze vragen en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij blijkt dat ouderen vaak niet ingeschreven staan bij Woningnet. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning is dat nodig.

Inschrijven gaat tegenwoordig via de computer en dat is voor een aantal ouderen een drempel. Ook zijn er niet altijd familieleden of bekenden die hen daarbij kunnen helpen. De ouderenadviseurs van Team Sociale Ondersteuning hebben regelmatig duo-spreekuren samen met de Seniorenmakelaar van Dunavie.

Deze kan vragen van ouderen en van hun kinderen/mantelzorgers over wonen beantwoorden. Belangrijk onderdeel hierbij is het aanbod van huurwoningen voor ouderen en de mogelijkheid om eventueel direct te kunnen inschrijven bij Woningnet.

Op dinsdag 5 december is er in de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 weer een spreekuur van 15.00 tot 17.00 uur. Mensen die zich willen inschrijven moeten wel een e-mailadres (ter beschikking) hebben. Dat mag dus ook het mailadres van een zoon/dochter of mantelzorger zijn. Ook een legitimatiebewijs met Burgerservicenummer (BSN) is dan nodig.


Koffieochtend

fontein n Iedereen is welkom voor een bakkie met gezelligheid en goede gesprekken op woensdag 29 november in Gereformeerde Kerk vrijgemaakt De Fontein, Willem de Zwijgerlaan 1a. Aanvang 10.00 uur.