Het College maakte een rondje Katwijk aan Zee, samen met leden van de Wijkraad. | Foto: Piet van Kampen
Het College maakte een rondje Katwijk aan Zee, samen met leden van de Wijkraad. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Wijkraad trakteert op bezems

Wijkbezoek n Vorige week dinsdag maakte het College haar tweejaarlijkse rondje door het centrum en wijk De Noord. In gezelschap van enkele leden van de Wijkraad Katwijk aan Zee die de wandeling hadden voorbereid werden diverse vitale plekken bezocht die de aandacht vroegen. Hadden bij voorgaande bezoeken het groen en de verpaupering de aandacht, nu was zwerfafval het thema waar voor gekozen was.

Door Piet van Kampen

Gewapend met enkele grijpers en een vuilniszak toog het gezelschap op pad. De eerste stop was op de hoek bij de ingang van de Noordzee Passage en de Koningin Wilhelminastraat. Een plek waar vooral veel sigarettenpeuken een dissonant in het straatbeeld zijn. Deze worden op maandag en vrijdag handmatig verwijderd maar ook lege pizzadozen worden er regelmatig aangetroffen.

Wethouder Gerard Mostert deed het idee aan de hand om speciale peukenbakken op te hangen. Een aardige suggestie maar het blijft toch een kwestie van mentaliteit om ze daadwerkelijk te gebruiken mochten deze er komen. Vanuit de wijkraad werd bij monde van voorzitter Alt van Duijn de suggestie gedaan om pratende afvalbakken te plaatsen.

Vervolg op pagina 3, onderaan.