In het gemeentehuis werd het wijkbezoek voortgezet. | Foto: PvK
In het gemeentehuis werd het wijkbezoek voortgezet. | Foto: PvK Foto:

'Nu nog het schoonste centrum'

Vervolg n Van Duijn refereerde aan de Efteling waar de pratende papierbak uitnodigt met 'papier hier' het papier daar te dumpen. Het werkt.

In de Koningin Wilhelminastraat is er vaak overlast van zand. Vanwege de geparkeerde auto's kan de veegwagen er moeilijk bij en blijft het liggen. De wijkraad heeft duizend bezems voor de inwoners van de hele omgeving gratis beschikbaar gesteld. Deze kunnen na 5 december aan de Haven 5 worden opgehaald. Burgers maar ook ondernemers moeten hierdoor worden aangespoord om het eigen straatje schoon te houden.

'We hebben nu het schoonste drukke strand, nu nog het schoonste centrum', sprak wethouder Jacco Knape hardop de wens uit. Na evenementen ook op zondag afval ruimen, meer ondergrondse capaciteit voor afval in de Sluisweg/Paul Krugerstraat, de hondenpoep op het schelpenpad, het is een greep uit een aantal zaken die aan de orde kwamen.
's Avonds was er in het gemeentehuis voor inwoners gelegenheid om met het college van gedachten te wisselen. 'Zo te zien gaat alles goed in Katwijk, een goed teken' sprak burgermeester Visser. Hij doelde op het feit dat er slechts weinigen aanwezig waren. Het 'schijnt' dus goed te gaan maar het is altijd voor verbetering vatbaar.