Veel natuurlijke accenten zijn erg trendy voor Kerst 2017. | Foto: CdM
Veel natuurlijke accenten zijn erg trendy voor Kerst 2017. | Foto: CdM Foto:

Volop kerstsfeer bij Tuincentrum Moerkerk

kerst n Het is weer tijd voor winterse gezelligheid. Om huis en tuin in kerstsfeer te brengen is weer een breed assortiment aan mooie spullen te vinden bij Tuincentrum Moerkerk. Kijken en kiezen wordt weer gezellig en gemakkelijk gemaakt met de vertrouwde kerstshow.

Wie zijn interieur helemaal in kerstsfeer wil brengen is bij Tuincentrum Moerkerk aan het juiste adres. Niet alleen is alles voor in de boom te vinden, maar er zijn ook mooie accessoires voor door het hele huis.

De plantenkas is omgetoverd tot één grote kersthow. Naast de tafels met kamerplanten zijn mooi op thema gerangschikte displays gemaakt. Of je nou van wit met rood houdt of van puur natuur, het is allemaal terug te vinden. Er zijn ook diverse leuke polystone figuren terug te vinden. Wie iets speciaals voor in de boomt zoekt, die kan naar hartenlust struinen bij de inmiddels overbekende omgekeerd opgehangen kunstbomen. De kans om nèt even andere spulletjes te vinden!

Een lading fraaie kerstbomen kan elk moment aankomen. Ook is er keus uit exemplaren uit het eigen kerstbomenbos. Deze worden desgewenst door de hoveniers voorzien van een kruis en verpakt in plastic zodat ze meteen de auto in kunnen zonder in de zomer nog naalden terug te vinden.

Voor binnen en buiten is er een mooi en uitgebreid assortiment LED-verlichting op netstroom of batterijen. Binnen een handomdraai kun je nu een boom of je huis vol lichtjes hebben hangen. Een goed advies spreekt hierbij voor zich.

Voor de creatievelingen zijn er volop materialen te vinden om een mooi kerststuk te maken: oasis, groen in alle soorten, kaarsen, decoratiemateriaal; alles is op voorraad.

Om het jaar knallend af te sluiten is Tuincentrum Moerkerk ook dit jaar weer het adres. In de laatste dagen van het jaar is er mooi sier- en keihard knalvuurwerk te koop. De verkoop van vuurwerk is op donderdag 29 en vrijdag 30 december van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 31 december tot 17.00 uur.Binnenkort valt de vuurwerkfolder huis-aan-huis op de mat en ligt deze in het tuincentrum aan de Wassenaarseweg 71A.


Lichtjesoptocht Sint en Pietenactie vanuit de Zwaaikom

lampionnenoptocht n Dit jaar viert Stichting Sint en Pietenactie dat zij al 20 jaar bij particulieren, instellingen verenigingen en bedrijven op bezoek komen. Natuurlijk mag in dit jubileumjaar de jaarlijks terugkerende Lampionnenoptocht niet ontbreken. De naam is aangepast naar 'Lichtjesoptocht', omdat vanaf dit jaar met vele verschillende soorten lichtjes gelopen gaat worden.

Op zaterdag 25 november start de grootse Lichtjesoptocht in de Zwaaikom in Katwijk, waar honderden kinderen en ouders op af komen. Vanaf 14.30 uur zijn er vrolijke Pieten, een schminkkraam, pepernotenverkoop door stichting ZOA, een springkussen, een Pieten DJ en optredens van een Pietenband en Twirlgroep Desiree Katwijk. De nieuwe lichtjes voor de optocht kunnen al vanaf 14.30 uur gekocht worden a €5,- per stuk incl. een cadeautje na afloop. Alle opbrengsten zijn voor het goede doel.


Om 17.00 uur komt Sinterklaas per boot aan in de Zwaaikom, waarna de Lichtjesoptocht van start gaat. De route loopt via Prins Hendrikkanaal, Tramstraat, Roest van Limburgstraat, Varkevisserstraat richting de Drieplassenweg. Vanaf daar loopt de route via de Koninginneweg, Zuidstraat, Voorstraat terug naar de Zwaaikom. Sinterklaas vindt het erg leuk als de bewoners langs de route naar de optocht komen zwaaien. Dus vertel het vooral aan familie die op de route woont. Jong Flora Band loopt voorop, gevolgd door Twirlgroep Desiree, Sinterklaas, de Pietenband en 50 vrolijke Pieten.


Meer informatie over de optocht, de route of een bezoek van Sint en Piet boeken? www.sintenpietenactie.nl

De lampionnenoptocht wordt nu een Lichtjesoptocht. | Foto: PR