Bijeenkomst Mantelzorg werkt

preventie n Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert op dinsdag 28 november in Huys te Britten van 8.30 tot 11.00 uur de bijeenkomst 'Mantelzorg werkt!' Organisaties en bedrijven krijgen informatie, tips en advies om medewerkers met zorgtaken thuis vitaal en inzetbaar op het werk te houden.

Eén op de vijf werknemers in Nederland combineert werk met de zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste. In de zorg is dat al één op de vier. Grote kans dat ook in uw organisatie mantelzorgers werkzaam zijn. Steeds meer mensen zullen werk en zorg moeten gaan combineren. Een combinatie die vaak als zwaar wordt ervaren. Hoe kunnen werkgevers ervoor zorgen dat werknemers met mantelzorgtaken niet uitvallen, maar vitaal, productief, tevreden en loyaal blijven?

De presentatie van deze ochtend is in handen van de Stichting Werk&Mantelzorg. Tevens zullen er twee gastsprekers zijn die al officieel erkend zijn als mantelzorgvriendelijke organisatie, waaronder Stichting Radius in Leiden en de gemeente Katwijk.

Met de uitreiking van het certificaat Mantelzorgvriendelijke organisatie heeft de gemeente Katwijk een voorbeeldfunctie gekregen als het gaat om aandacht voor mantelzorgers.

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan door de contactgegevens te mailen aan annabel@welzijnskwartier.nl Inloop vanaf 8.30 uur met een ontbijtje. Het programma start om 9.00 uur.

Meer informatie op www.mantelzorgsteunpunt.nl