Strandjutters hebben samen met wethouder Knape weer veel troep van het strand opgeruimd. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Strandjutters hebben samen met wethouder Knape weer veel troep van het strand opgeruimd. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Jutters vinden poepzakjes onder het zand

strandschoonmaak n Vorige week vrijdag togen een aantal vrijwilligers ten strijde tegen het afval op het strand. Louis van Schie uit Rijnsburg nam twee jaar geleden het initiatief hiertoe toen hij een wandeling op het strand maakte en op een paar vierkante meter veel afval aantrof. Noortje Schrauwen, initiatiefnemer van Grondjutters- een andere groep waar medemensen met een beperking deel van uitmaken- was ook van de partij evenals wethouder Jacco Knape. Schrauwen bedacht tevens het idee van de juttas voor strandbezoekers. Een speciale hond Joy van een deelnemer uit Nieuwegein die een echte plasticzoeker is, kon zich ook uitleven. De groep struint twee keer per week het strand af. Behalve weer veel plastic bedroeg de buit ook tien zakjes met hondenpoep die onder het zand waren verstopt. Hoe hypocriet kan een hondenbezitter zijn?