Zangavond in de Dorpskerk

samenzang n Op donderdagavond 23 november wordt de maandelijkse zangavond in de Dorpskerk gehouden. Deze muzikale avond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur staan de kerkdeuren wijd open.

Als thema voor deze avond is gekozen voor 'Eens als de bazuinen klinken', verwijzend naar de eeuwigheidszondag.
Muzikale medewerking wordt verleend door Arjan Wolfswinkel op het Assendelft-orgel. Verder zal het Katwijks Mannenduo Jizráhja deze avond opluisteren met hun zangkunsten. Het is een goede gewoonte geworden, dat leerlingen van de Katwijkse muziekschool hun medewerking verlenen tijdens het muzikaal intermezzo van de Zangavond. Deze keer wordt weer uitgezien naar een mooi optreden van een 3-tal leerlingen, die hun liefde voor de muziek willen laten horen: Wessel Schuitemaker zal een muziekstuk op de vleugel ten gehore brengen en Melissa Freke en Anneleen Nelemans vormen samen een duo met de harp en klarinet.

De toegang is gratis, er wordt gecollecteerd voor een bijdrage in de kosten van deze avond. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.


Zie ginds komt de stoomtrein

sinterklaasrit n Sinterklaas en zijn trouwe Pieten hebben laten weten dat zij zaterdag 25 en zondag 26 november de stoomboot voor één keer willen omruilen voor een stoomtrein. Vanaf het station van Stoomtrein Katwijk Leiden aan de Jan Pellenbargweg 1 te Valkenburg worden dit weekend 10 speciale sinterklaasritten gereden.

Omdat Sinterklaas ook meerijdt heeft hij alle tijd en aandacht voor de kinderen. Er is ruimschoots gelegenheid om met de sint te praten en op de foto te gaan. Sinterklaas staat bekend als kindervriend. Het museum gaat tijdens de winterstop speciaal open voor sinterklaas. Vanaf 10.30 uur is Sinterklaas al aanwezig in het station en elk heel uur tot en met 15.00 uur vertrekt er een trein. Sinterklaas rijdt een paar ritten mee. Soms zwaait hij de kinderen uit en ontvangt hij hen in het museum waar het lekker warm is. Het museum sluit haar deuren om 16.00 uur. Volwassenen betalen € 8,-. Voor kinderen van 4-12 jaar betaalt men € 6,-. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen gratis mee.


Elie Saz in de Soefitempel

ontspannen n PeaceConcerts organiseert maandelijks concerten met live muzikanten. De muziek draait om schoonheid,vreugde en stimuleert welzijn. De Soefitempel is de vaste locatie. Te gast op vrijdag 1 december is Elie Saz. Hij staat garant voor een bijzondere en diep ontspannende ervaring met zijn zang en gitaarspel, ondersteund door elektronische effecten. Het concert duurt van 20.00 tot circa 22.30 uur. Kaarten à € 17,50 aan de deur of via www.chipta.com met € 2,50 vroegboekkorting.