DVS deed goed van zich horen tijdens de taptoe in Berlijn. | Foto: PR
DVS deed goed van zich horen tijdens de taptoe in Berlijn. | Foto: PR Foto:

Marchingband DVS maakt indruk in Berlijn

optreden n De Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) heeft op 4 en 5 november deelgenomen aan Berlin Tattoo in de Max-Schmeling-Halle in Berlijn, Duitsland. Het internationale deelnemersveld van 700 militaire en burger muzikanten uit acht landen en de diversiteit aan muziekstijlen maakten Berlin Tattoo tot een geweldige show van muziek, dans en zang. DVS kan terugzien op een geslaagde reis.

In de middag van 2 november vertrok de Marchingband richting Berlijn, waar de volgende dag tijdens diverse repetities de individuele optredens en de gezamenlijk finale werden doorgenomen. Met op de achtergrond een indrukwekkende replica van de Brandenburger Tor bracht de Marchingband in totaal drie keer de show Into the Light.

"De choreografie in combinatie met de muziek maakten indruk op het publiek en de organisatie", aldus bandmanager Arjen Ouwehand. "De optredens werden beloond met een langdurig applaus en staande ovaties. De organisatie heeft al laten weten graag in de toekomst weer samen te werken met DVS en ook andere landen toonden belangstelling voor een optreden. Dat biedt mooie vooruitzichten."

Open repetities

Ben jij een beginnend of ervaren muzikant, of wil je graag muzikant worden en verleg je graag je grenzen? Dan ben je bij de Marchingband van DVS aan het juiste adres. Het korps heeft plaats voor trompettisten en slagwerkers, maar je bent ook van welkom bij andere secties. Wij dagen je uit om nader kennis te komen maken met de Marchingband en onze gelederen te sluiten. Kom naar de open repetities en speel mee op dinsdag 14, 21 en 28 november of 5 december. Vooraf aanmelden is niet nodig. Locatie is het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. We repeteren van 20.00 tot 22.00 uur.


Boekenclubavond in de bieb

delen n Wie herkent dat? Dat als je een prachtig boek hebt gelezen, dat je er dan graag met iemand over wilt doorpraten en dat je wilt delen wat het heeft losgemaakt. Die mogelijkheid biedt Bibliotheek Katwijk met een laagdrempelige en gezellige boekenclubavond op woensdag 22 november om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek.


Het boek dat centraal staat op deze avond is 'Het oude land' van de schrijfster Dörte Hansen. Het lezen van een boek is een persoonlijke ervaring, maar de deelnemers aan deze boekenclubavond zullen ervaren hoe verbonden je je kunt voelen met mensen die houden van dezelfde boeken en net zo genoten hebben als jijzelf. De drie bibliotheekmedewerkers die deze avond begeleiden, zorgen bovendien voor een persoonlijke toegift met actuele leestips.

Het oude land

De twee hoofdpersonen van deze bestseller zijn Vera en de veel jongere Anne. Vera is op vijfjarige leeftijd met haar moeder uit Oost-Pruisen gevlucht naar het grote, kille boerenhuis in een dorp in het 'Oude Land', waar ze zich nooit thuis heeft gevoeld maar waar ze toch ook niet weg wil. Anne is de nicht van Vera en staat zestig jaar na Vera's vlucht met haar zoontje Leon voor de deur. Ook gevlucht, maar op een andere manier en om een andere reden. Anne vlucht voor het leven in Hamburg-Ottensen en voor haar man die van een ander houdt. Hoe verschillend Vera en Anne ook zijn, ze vinden bij elkaar wat ze altijd hebben gemist, namelijk familie.

Op een knappe manier beschrijft de auteur (1964) hoe twee beschadigde zielen elkaar tegenkomen en elkaar niet naar beneden trekken, maar juist helpen en gedeeltelijk genezen. Mooi, doordacht, soms geestig taalgebruik. Echt een prachtig verhaal.

De roman 'Het oude land' is in de bibliotheekvestigingen te leen. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan deze boekenclubavond op woensdag 22 november om 19.30 in de Hoofdbieb. Er zijn toegangskaarten te koop in de bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en): € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden (inclusief hapje en drankje).


R.E.M. tribute op podium The Pocket

live n Zondag 19 november brengen zes ervaren muzikanten onder de naam 'Men on the Moon' een ode aan één van de grootste en beste rockbands die haar hoogtijdagen kende in de jaren '80 en '90. Het kostte de band weinig moeite om een goeie setlist samen te stellen omdat de lijst met goeie en bekende nummers van R.E.M. bijna oneindig is.

Als support-act speelt FellowSession. De R.E.M. Tribute band blijft nagenoeg hetzelfde. Alleen de zanger en een gitarist maken plaats voor zangeres/gitariste Kris van Son, zij is vers van de rockacademie en samen zullen ze een vette set van een uur spelen. Denk aan Blondie, Skunk Anansie, Anouk, Alanis Morisette en een minitribute to P!nk!!
De muziekmiddag begint om 15.30 uur en de toegang is gratis.