Wouter Breel was met 6 assists en 8 rebounds belangrijk voor het team. | Foto: Wim Kulk
Wouter Breel was met 6 assists en 8 rebounds belangrijk voor het team. | Foto: Wim Kulk Foto:

Grasshoppers H1 wint in Amsterdam

basketbal n De heren uit Katwijk moesten aan treden in de Callandhal tegen nieuwkomer in de Promotiedivisie, Harlem Lakers. Op papier leek het een gemakkelijke opgaaf. Solar-systemen Grasshoppers nog ongeslagen en de Amsterdammers nog zonder punten.

Het eerste kwart neem Grasshoppers direct afstand. Via goede inside scores van Bas Rozendaal, Jesper Jobse en Sjoerd van Vilsteren ontstaat er een marge van 12 punten. Glenn Schijf komt dit kwart een aantal keer goed door en scoort drie keer uit goed teamwork. In het tweede kwart komen de Amsterdammers wat terug via driepunts schoten.

Grasshoppers gaat steeds meer tegen zichzelf spelen en na rust komen de Harlem Lakers zelfs tot 6 punten. Maar dan gaat de motor weer draaien en al snel is de stand weer 20 punten verschil. Joey Schelvis schiet met scherp van buiten en ook Koen Grimbergen weet vaak de basket te vinden.
De Katwijkers spelen de wedstrijd rustig uit waarbij Bas Rozendaal met een double-double van het veld stapt. Eindstand 57-82.


Trauma-inzet tijdens Strandrace

ongeval n Tijdens de Katwijk Fietst Strandrace van afgelopen zaterdag tussen Noordwijk en Wassenaarseslag ging het voor een deelnemer flink mis. De fietser kwam met zijn borstkas op zijn stuur terecht tijdens een val en raakte hierdoor gewond.

De Katwijkse Reddings Brigade, die de gehele race stand-by stond voor ongevallen en mankementen, werd door een andere deelnemer gewaarschuwd dat er een deelnemer gewond was geraakt. Ter plaatse troffen zij de man op het strand aan. Hierop zijn de hulpdiensten gealarmeerd waaronder de politie, KNRM, ambulance en een traumahelikopter. De KNRM, die met het KustHulpverleningsVoertuig ter plaatse kwam op de Boulevard, wachtte hier op de broeders van de ambulance om deze bij het slachtoffer te brengen. Hierop vloog de traumahelikopter net over de KRB en deze seinde de helikopter door richting Wassenaar. Bijna alle hulpdiensten kwamen tegelijk aan en onderzochten de man. Deze werd gestabiliseerd en vervoerd naar de ambulance. Hier heeft de bemanning van de heli assistentie verleend. De KNRM heeft het slachtoffer samen met de broeders van de ambulance teruggebracht naar de gereedstaande ambulance. Hierop is de man voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het verder met het slachtoffer is is niet bekend. De race is verder rustig verlopen.