Eindejaar

Het is haast niet te geloven, de feestdagen zijn weer in zicht. Wanneer de volgende column van de AOBK wordt geplaatst, zijn de kerstvieringen in de Zwanenburg al geweest.

Aansluitend hierop stoppen enkele activiteiten zoals bijvoorbeeld het zangkoor De Vierboet die hun oefeningen staken tot na nieuwjaar. Het koor heeft hun optreden met de kerstmiddagen van de AOBK weer achter de rug en maken zich dan op voor de winterstop. Er zijn er ook bij die nog bij een ander koor zingen en dan is het voor hen een drukke periode. Ook de laatste zangavond van het jaar is dan weer voorbij, deze keer komt op donderdagavond 16 november het zangkoor Salem, vorig jaar bewezen zij het waard te zijn om dit koor te komen beluisteren. Ook de laatste Bingo van het jaar op vrijdag 24 november behoort dan weer tot het verleden.

Maar goed, zover is het nog niet. De aanmeldingen voor de kerstmiddagen op donderdag 7 en vrijdag 8 december komen binnen en om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om hiermee niet te lang te wachten. Vol is vol. Vergeet het niet, kijk op de agenda van de AOBK in dit weekblad. Maar dat doen de meesten wel. Wanneer er hier een keer iets verkeerds staat, dan wordt hier gelijk melding van gemaakt. Een heel goede zaak natuurlijk, want het houdt iedereen scherp en het betekent dat het plaatsen van deze agenda in dit blad nuttig is.
Wat dan ook al is geweest is de info-middag op vrijdag 1 december met een bijzonder interessant thema lees de info hierover in deze Katwijk Speciaal. Tot zover een vooruitlopende terugblik.

Wat een belangrijk lichtpunt in de afgelopen periode was de aandacht die het programma Meldpunt van omroep Max bestede aan de ANBO. Juridisch schijnt het allemaal te kloppen maar iedereen weet dat hier geen hout van klopt. Er kan dan ook niet genoeg benadrukt worden aan mensen die nog lid zijn van deze organisatie: stop met het lidmaatschap voor 1 december want dit is de enige manier om de leiding van deze bond te stoppen.
De AOBK heeft in elk geval zijn verantwoording genomen en heeft, na goedkeuring van de leden, zich aangemeld als lid van de Federatie Algemene Seniorenverenigingen om zo de belangen van de Ouderen te behartigen. Zo zijn de leden verzekerd van kortingen op Zorgverzekeringen, er zijn nu ook meer mogelijkheden het is te vinden op de website van de AOBK, in januari presenteert de FASv hun kortingslijst op de diverse producten waarop kortingen zijn bedongen een reden temeer om lid te worden van onze Ouderen Bond. De mensen die mee geweest zijn met de stamppotdag kunnen deze dag terugzien op de website van de AOBK, www.aobk.nl