De Windvang en De Krulder samen in één nieuwbouw

Basisscholen n De Windvang en De Krulder aan de Van Lierestraat willen samen één schoolgebouw gaan bouwen, dat de oude twee scholen vervangt. Het college van B&W heeftde aanvragen van beide scholen voor nieuwbouw goedgekeurd. De verwachting is dat er in 2019 gestart kan worden met de nieuwbouw.

De scholen en het college willen graag dat er een multifunctioneel gebouw komt, waarin gemeenschappelijke ruimtes voor verschillende doeleinden ingezet kunnen worden. Binnenkort vindt een overleg met de schoolbesturen plaats om te verkennen welke activiteiten uit de wijk meegenomen kunnen worden in de nieuwbouwplannen.

Wethouder Gerard Mostert: "Ik zie uit naar een bijzondere samenwerking tussen deze scholen. De Windvang is een school voor speciaal basisonderwijs en De Krulder is een openbare basisschool. Het werpt een frisse blik op hoe we verschillende soorten onderwijs, leerlingen én activiteiten uit de wijk in één gebouw kunnen samenbrengen."

De directies van De Windvang en De Krulder hebben positief gereageerd op de toewijzing van hun aanvraag voor vervangende nieuwbouw. Henk Lardee, interim-directeur van De Krulder laat weten: "Dit is enorm goed nieuws. Ik ben erg blij dat we nu concreet aan de slag kunnen om onze ambities verder vorm te geven." Arjen Karelse, directeur van De Windvang voegt toe: "Een langgekoesterde wens gaat in vervulling. Door in één gebouw vanuit één visie intensief te gaan samenwerken, kunnen wij optimaal aansluiten op de vragen en behoeften van de kinderen uit Katwijk."

Voor de nieuwbouw gaat het college vooralsnog uit van € 4 miljoen.