Een fietstunnel hier zal voor een betere doorstroming van het verkeer gaan zorgen. | Foto: Piet van Kampen
Een fietstunnel hier zal voor een betere doorstroming van het verkeer gaan zorgen. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Rotondes gehandhaafd bij invoeren HOV

hov n Vervolg van voorpagina. De rotondes op de Zeeweg blijven voorlopig gehandhaafd. Aanleiding hiertoe zijn verkeerd geprognotiseerde cijfers over de verkeerstoename. Over een aantal jaren zal dit opnieuw worden bezien.

De rotonde bij de Industrieweg/Koningin Julianalaan zal waarschijnlijk blijven maar de voorgenomen aanpassing van de rotonde Biltlaan/Rijnsoever is nog een heikel punt. Zeker voor de familie Zwanenburg van de hoek van Rijnsoever. Zij bekeken de tekening kritisch. 'Als er een fietspad en een nieuw wandelpad worden aangelegd komen deze vlak langs ons huis. We vrezen geluidsoverlast en er moet groen wijken. Beide paden eindigen dan op de weg en hoe moeten fietsers, brommers en voetgangers dan verder?' vroeg het echtpaar zich af. 'Wij leven voorlopig nog in het ongewisse'. Het eerdere plan om een keerlus op het Vuurbaakplein en een opstelplaats voor R-net aan te leggen zal mogelijk niet door gaan. Gemeente en provincie overwegen om de lijn door te trekken en eventueel een keerlus bij de zuidpunt van de Boulevard. Een ander alternatief is om de bus te laten keren bij de rotonde Drieplassenweg/ Parklaan. Bewoners zullen dan gevrijwaard blijven van trillingen en de uitlaatgassen van stationair draaiende bussen.