Eerste DSR proefwedstrijd bij SSVK

Schieten n Alles of niets. Dat was de titel voor de allereerste DSR proefwedstrijd bij Schiet Sport Vereniging Katwijk (SSVK). DSR staat voor Dynamic Service Rifle, een discipline die al jaren gebezigd wordt door en dankzij de landelijke organisatie APS (Association for Practical Shooting).

Na een uitgebreide briefing maakten de laatste deelnemers zich klaar voor de wedstrijd. 'Elke schutter doorloopt zeven stages met elk een vast schietpunt, waarin ze zelf hun aanpak en houding bedenken. Ga je voor de punten of voor nauwkeurigheid. Ook heeft elke stage iets bijzonders waarop je moet letten. Het is dus meteen een goede training voor het geheugen. Zo moet je bij deze stage liggen met de voeten omhoog, bij die moet je dat object meenemen naar de volgende stage en daar moet je goed op de kleur van de doelen letten', legde de baancommandant vrolijk uit en riep toen plots luidkeels: 'Ogen- en oorbescherming. We gaan beginnen.'. Nog geen halve minuut later werden de eerste schoten gelost.


De proef die in Katwijk werd gehouden, is een eerste stap om zich als vereniging te kwalificeren om zelfstandig officiële ranking wedstrijden in deze categorie te mogen organiseren. Aan de geluiden te vernemen - die vanaf de schietbaan kwamen - zit dat wel snor. 'We krijgen zoveel positieve reacties. Veel deelnemers complimenteren ons over de opzet van de wedstrijd, de nette stages en de super crew', vertelde één van de baanplakkers en tevens inschrijver van de dag. Ook de aanwezige APS controleurs gaven aan dat alles zeer vlotjes verliep. 'Op naar de volgende (proef)wedstrijd, want we hebben nog veel meer stage-ideeën', aldus de wedstrijdorganisatie.


Weerbaarheid voor de jeugd

boksen n Samen met weerbaarheidstrainer Edwin de Jong van EdwinZorgt is Kamakura een nieuw programma gestart voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar die soms wat extra aandacht en begeleiding nodig hebben. De training is op woensdagmiddag 15.30 uur.

Het programma dat EdwinZorgt en Kamakura Katwijk hebben ontwikkeld is een weerbaarheidstraining van 8 boks- en kickbokslessen in de gymzaal van de Duinroosschool. De lessen zijn laagdrempelig en zullen iedere keer een ander thema hebben op het gebied van zelvertrouwen, weerbaarheid en conditie. Met de training zul je ook leren hoe je situaties anders kunt bedaderen, anders over dingen na kunt denken en met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aan kunt gaan.

De groep zal uit maximaal 12 personen bestaan zodat een ieder de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Ook zijn er twee kijklessen waar de ouders of verzorgers van de kinderen mogen komen kijken hoe het gaat met de weerbaarheidstraining van hun kind.

Voor meer informatie: www.kamakurakatwijk.nl.