Joey Schelvis gaat voor 2 punten tegen Jan Driessen. | Foto: Wim Kulk
Joey Schelvis gaat voor 2 punten tegen Jan Driessen. | Foto: Wim Kulk Foto:

Grasshoppers delen tik uit aan Lokomotief

basketbal n De bekerwedstrijd tussen waarschijnlijk de 2 beste ploegen van de Promotiedivisie werd een heet avondje. Een heerlijke wedstrijd met alles er op en er aan. Volle tribune, 2 teams die er 100% voor gaan, veel emoties, veel dubieuze arbitrale beslissingen, uitsluiting van een speler en veel goed basketbal. Solar-systemen Grasshoppers wint vooral door een uitstekend derde kwart.

In het eerste kwart begint Solar-systemen Grasshoppers begint slap. Er zijn een aantal misverstanden en Lokomotief neemt een voorsprong 0-5. Hierna pakt de thuisclub het goed op met een 13-0 run. Beide teams verdedigen stevig. Lokomotief knokt zich in de wedstrijd mede door veel turnovers aan Katwijkse kant. Einde periode 17-20.

Lokomotief tekent in de tweede periode voor de eerste 2 scores maar het antwoord komt van Bas Rozendaal en een driepunter van Jesper. Lokomotief houdt tot halverwege deze periode een kleine voorsprong 27-29. Solar-systemen Grasshoppers vergeet te basketballen door de vele irritaties die er over en weer zijn. Joey Schelvis, die in de eerste periode al snel tegen 2 persoonlijke fouten aanloopt, komt weer in het veld en zorgt persoonlijk voor 12 punten op een rij. De rust wordt bereikt met een voorsprong, 39-33.

Na de rust beginnen beide teams met een driepunter. Hierna geeft Solar-systemen Grasshoppers echt gas. Via de met scherp schietende Jesper Jobse (13), Joey Schelvis (7), Wouter Breel (5) en 3 vrije worpen van Sjoerd van Vilsteren wordt Lokomotief op een grote achterstand gezet. Lokomotief kan het ontketende Solar-systemen Grasshoppers niet afstoppen. Bij 67-43 eindigt deze uitstekende periode.

De laatste periode begint met een hoogstandje van Jesper Jobse. Er sluipt door de grote voorsprong nonchalance in het spel van de thuisclub. Het gevolg is 3 maal achtereen een turnover. Na 3 vrije worpen van Sjoerd van Vilsteren is Solar-systemen Grasshoppers weer bij de les. De arbitrage blijft doorgaan waar het de hele wedstrijd al mee bezig is, het strooien met technische en onsportieve fouten. Jesper Jobse wordt hiervan het slachtoffer. Na zijn tweede gemakkelijk gegeven onsportieve fout, moet hij de zaal verlaten. Nog 6 minuten op de klok en Lokomotief, onder aanvoering van Lars Jansen (24 pnt), zet nog een keer aan. Het verschil wordt niet kleiner dan 14 punten. Solar-systemen Grasshoppers houdt de voorsprong vast door een paar goede acties van Bas Rozendaal onder het bord, een prachtige alley-oop van Sjoerd van Vilsteren op aangeven van Bas Rozendaal en een score met bonus van Wouter Breel. Koen Grimbergen zorgt tot slot voor de eindstand 91-71.


DigiTaalcoach actief

taalhulp n In het digiTaalhuis in de bibliotheek aan de Hoorneslaan is elke woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur digiTaalcoach Gerard aanwezig.

Iedereen kan tijdens de openingstijden op de computers in de bibliotheek oefenen met de taalprogramma's die daar worden aangeboden. Maar op woensdagmiddag is er dus extra hulp van de Digi-taalcoach. Hij helpt met het uitzoeken van de juiste websites en programma's, met het inloggen en met het gebruiken van de programma's. Door deze coaching kunnen mensen ook thuis op hun eigen computer de taal oefenen.

Een afspraak maken met digiTaalcoach Gerard is niet nodig. Ga gerust even langs in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever en je wordt vanzelf verder geholpen.