Plannen voor opknappen gebouwen Nieuw Zuid

sportpark n De besturen van Quick Boys, Stichting Nieuw Zuid en Vrienden van Quick Boys hebben samen plannen ontwikkeld voor het opknappen van de clubaccommodatie. Om dit te kunnen financieren, stelt het college aan de raad voor in te stemmen met een garantstellingsverklaring van € 385.000 gedurende 15 jaar. Dit onderwerp wordt naar verwachting op 23 november in de Raad geagendeerd.


Het sportpark is aan renovatie en uitbreiding toe. De plannen voor het opknappen van de accommodaties hebben betrekking op de entree van het terrein, de kantine, de noordelijke tribune op het hoofdveld en de hoofdveldverlichting.



Garantstelling

De totale investering bedraagt € 810.000. De Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) staat voor € 425.000 garant en de gemeente voor het resterende bedrag van € 385.000. De garantstelling wordt jaarlijks afgebouwd met € 26.000.



Sportbeleid

De gemeente kan voor initiatieven als deze een garantstelling afgeven. Dit ligt vast in de sportnota. Ook ligt hierin vast dat zaken als huisvesting van activiteiten onder de eigen verantwoordelijkheid van de vereniging of gebruiker valt. Hetzelfde geldt voor financiering.


Financiering

Voor de financiering kunnen verenigingen garantstelling aanvragen. De SWS en de gemeente steunen deze eigen verantwoordelijkheid en passen, in vergelijkbare situaties, deze werkwijze toe.
De SWS heeft een rapport over de plannen uitgebracht. Hierin staat dat het totaal van de investeringen past binnen de financiële mogelijkheden van de vereniging, Stichting Nieuw Zuid en de Vrienden van Quick Boys.


Protestants Leerhuis in Vredeskerk

leerhuis n De landelijke werkgroep 'Vanuit Jeruzalem' organiseert komende weken vier leerhuisavonden in Katwijk. Het thema is 'Onopgeefbaar verbonden met Israël'.

De leerhuisavonden worden gehouden op de woensdagen 8 november: Door de actualiteit – Awi Cohen, Likoed Nederland; 22 november: Door het verbond met Jeruzalem – opperrabbijn Benjamin Jacobs; 29 november: Door de geloofspraktijk – rabbijn Menno ten Brink, Amsterdam; 6 december: Door de heilsgeschiedenis – ds. Kees Kant, Vredeskerk Katwijk.

Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De avonden van het Protestants Leerhuis zijn vrij toegankelijk en beginnen om 20.00 uur in de grote zaal van de Vredeskerk (inloop vanaf 19.30 uur), Baljuwplein 1.

Er wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Meer info staat op www.werkgroep-vanuitjeruzalem.123website.nl.