Dag van de Mantelzorg in Katwijk

mantelzorgdag n Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert op zaterdag 11 november de Dag van de Mantelzorg in Huys te Britten te Katwijk.

De deuren gaan om 12.00 uur open en het programma start om 12.30 uur. De middag eindigt rond 16.15 uur. Aanmelden is verplicht; toegang is gratis. Hulp en zorg bieden, meegaan naar het ziekenhuis, administratie, helpen bij medicijnen toedienen, veel regelen. Zomaar een greep uit het takenpakket van een mantelzorger. Taken die vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd maar niet onopgemerkt mogen blijven.

Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning wil op deze dag mantelzorg onder de aandacht brengen en mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Het wordt een gezellig middag met een visbuffet en een show in samenwerking met de Corien de Groot foundation.

Aanmelden voor deze middag is verplicht. Inschrijven kan tot 7 november via het Welzijnskwartier, 071 4033323 of www.welzijnskwartier.nl/activiteiten. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol=vol. Nieuwe mantelzorgers zijn ook welkom.


Allerzielenviering in Joannes de Doper

herdenking n De overledenen van het afgelopen jaar van de parochiekern van de H. Joannes de Doper worden in de viering van Allerzielen op donderdag 2 november herdacht.

Hun namen zullen worden opgelezen terwijl hun foto wordt geprojecteerd, een kaarsje wordt bij elke naam aangestoken en de nabestaanden kunnen het gedachteniskruisje met de naam van de overledene in ontvangst nemen.

Na afloop is er nog een kort samenzijn op het naastgelegen kerkhof waar eenieder ook de gelegenheid heeft om een speciaal lichtje voor Allerzielen bij het graf of de nis in de urnenmuur van hun overleden dierbare te ontsteken. Opdat we ze nooit zullen vergeten. Deze viering is in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 en begint om 19.30 uur.
In deze viering zijn kandidaat-diaken Peter Winnubst en gebedsleider Anneke Noordermeer de voorgangers. De muzikale medewerking wordt verleend door het middenkoor Vocalis.

Kinderen kunnen na de viering ook hun eerder die avond gemaakte en versierde lichtje op het kerkhof plaatsen. Na afloop van dit samenzijn op het kerkhof is er de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie / thee elkaar te ontmoeten in de grote zaal van 'de kleine Joannes', gelegen naast de kerk.