Ingrid van der Plas deed weer mee na een langdurige blessure. | Foto: Geert Bekker Foto: Cor de Mooy

Eerste winst van dit seizoen voor dames Grasshoppers

Basketbal n Dit weekend was er al op de vrijdagavond een wedstrijd gepland voor de dames van Solar-systemen Grasshoppers; in Amsterdam tegen het jeugdige team CTO.

Grasshoppers startte goed, meiden waren gedreven en scores vielen. Na ca 3,5 min spelen stond er 4-11 op het scorebord. Na 5 min maakte Ilse Kuijt haar rentree na een aantal weken. Na de stand van 4-11 werd de komende 3 minuten geen bal geraakt van beide zijden. CTO scherpt de verdediging wat aan, maar het is Iris Govers die de eerste score na de time out op haar naam mag zetten. Gevolgd door alweer een tweede driepunter voor Fleur Kuijt. Met een buzzer beater van CTO is de stand na de eerste 10 min 10-20.

De eerste score dit kwart is voor CTO en de Amsterdamse formatie komt dit kwart terug tot 16-22 in de eerste 2,5 minuut. Er volgen een aantal mooie acties van de zijde van Grasshoppers, maar de scores willen niet vallen. Fleur Kuijt wint een gevecht om de rebound met Zoƫ Slagter en met een mooie assist op Mia Hordijk maakt zij hem af met een driepunter. Met nog 3:29 op de klok tot de rust neemt CTO een time-out, stand is dan 18-27. Hierna volgen een aantal vrije worpen die vol worden benut. Fleur Kuijt mag hierna nog een keer achter de vrijeworplijn plaatsnemen na een technische fout van Molly McDowell. Tamlyn de Groot sluit de 10-0 run voor de zwartgelen af met een drietje, wat de ruststand brengt op 20-37.

Het derde kwart begint Grasshoppers goed met een driepunter van Deborah Vos. Vervolgens een steal van weer Deborah Vos met een mooie assist op Marieke van Schie die deze aanval ook mooi afmaakt. Hierna zakte het wat terug en volgden er een aantal mooie aanvallen aan de zijde van CTO. Er werden door de referees flink wat fouten uitgedeeld aan de Katwijkse kant en met nog 4 minuten op de klok stond er een foutenlast van 0 tegen 5 op de klok. Een score van Ingrid van der Plas, gevolgd door een mooie assist van Ilse op Ingrid bracht de score met nog 2 minuten te spelen in het derde kwart op 32-57. Een fout in de laatste seconden van Tamlyn de Groot bracht ook CTO nog naar de vrijeworplijn. Beide werden gemist, waarbij de laatste goed werd uitgebokst door Ingrid, met een rebound en een mooie fastbreak afgemaakt door Ilse Kuijt. Stand einde Q3 36-59.

Het laatste kwart wordt sterk gestart door Solar-systemen Grasshoppers. Eerste score is een mooi lay up van Ingrid van der Plas, gevolgd door een mooie pass inside van Iris Govers op Marieke van Schie. Ook een geweldige actie van Fleur Kuijt met een score door het midden. Nog een aantal mooie aanvallen en scores volgenden en Iris Govers sloot de 14-0 run voor de Katwijksen af met een mooie score. Stand met nog 4:21 te spelen is 40-77. Dan krijgt Deborah Vos een opzettelijke fout en mag CTO naar de vrijeworplijn. Beide worden gemist. CTO kwam nog 5 punten dichterbij, maar Tamlyn de Groot mocht de laatste punten op haar naam zetten. Eindstand 45-79.

Zaterdag 4 november speelt Dames 1 thuis in Sporthal Cleijn Duin tegen Royal Eagles. Aanvang 20.30 uur.