The Flying Stars werden gehuldigd voor het bereiken van het Europese kampioenschap. | Foto: Piet van Kampen
The Flying Stars werden gehuldigd voor het bereiken van het Europese kampioenschap. | Foto: Piet van Kampen Foto:

The Flying Stars gehuldigd als Europese sterren

goud n 'Het keihard er voor vechten heeft gebracht waar jullie nu zijn', sprak een trotse trainster Mariëlle van der Marel tegen 'haar meiden' nadat eerst burgemeester Cornelis Visser de enthousiaste groep en de aanwezige ouders vorige week dinsdag lovend had toegesproken in het gemeentehuis. Na afloop van het informele protocol was het bordes de gedroomde plaats om toegejuicht te worden.

Door Piet van Kampen

Op 7 oktober werd het team in Almere Europees kampioen op het onderdeel Exhebition. 'Het was bijzonder spannend' blikt Mariëtte Steenbeek terug. In 2012 was zij er ook al bij toen het goud werd veroverd. 'Je kon merken dat het niveau al weer hoger lag dan toen en landen als Noorwegen, Tsjechië, Kroatië veel beter zijn geworden. Het was dan ook een spannende finale waarin Tsjechië tweede werd. Er was veel publiek omdat het dit jaar in Nederland werd georganiseerd. We hebben een jaar lang alles gegeven om dit te bereiken' glundert zij nog na. Het was net als voor een aantal teamgenoten die er na een flink aantal jaren ook mee stoppen haar laatste kunstje.


Ontlading

Trainster Van der Marel, die al 23 jaar lid van de vereniging is, heeft eer van haar intensieve werk om met haar team nog eens de top te bereiken. Als kampioen van Nederland wilde zij ook nog eens de beste van Europa worden, wetende dat de concurrentie groot zou zijn. 'Toen de uitslag bekend werd was de ontlading groot en heel Almere moet het gehoord hebben, lacht zij desondanks bescheiden. 'Ik ben ontzettend trots op de meiden'.

Trots was ook burgemeester Visser. 'Ik vind het erg leuk om jullie te mogen huldigen. Jullie zijn een hechte groep en hebben Katwijk ook weer op de kaart gezet met deze bijzondere prestatie'.