De vier flats in de Hoornes Noordoost worden ook gesloopt om plaats te maken voor moderne nieuwbouwwoningen. | Foto: PR
De vier flats in de Hoornes Noordoost worden ook gesloopt om plaats te maken voor moderne nieuwbouwwoningen. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Nieuwe start voor flats in Hoornes Noordoost

sloop n Dunavie heeft besloten vier flats in de wijk Hoornes Noordoost te slopen. De sloop vindt plaats in twee fases. In de eerste fase gaat het om Boerslaan 2 t/m 108 en Helmbergweg 109 t/m 161. In de tweede fase gaat het om Suurmondstraat 2 t/m 108 en Helmbergweg 55 t/m 107.

Het gaat om flats met bouwjaar 1965. Het opknappen van deze woningen leidt niet tot de woningkwaliteit die Dunavie nastreeft. Na de sloop bouwt Dunavie op deze locatie nieuwbouwwoningen terug.

Dunavie heeft de ambitie haar bezit te verjongen door kwalitatief goede, energiezuinige en goed toegankelijke woningen nieuw te bouwen. Nieuwbouw is in de gemeente Katwijk op een beperkt aantal locaties mogelijk. Het gebied bij deze vier flats biedt deze mogelijkheid.

Renovatie van de bestaande woningen is geen optie. Een renovatie brengt hoge kosten met zich mee en belangrijke knelpunten zoals de gehorigheid, klein woonoppervlak en het ontbreken van een lift, worden hiermee niet weggenomen. Door sloop met vervangende nieuwbouw wil Dunavie een goede stedenbouwkundige buurt realiseren waar mensen een prettig thuis hebben.


Proces

Dunavie heeft haar plannen voorgelegd aan de gemeente Katwijk. Het College van B&W is het eens met de sloop. Over de randvoorwaarden van het nieuwbouwplan gaat Dunavie met de gemeente verder in gesprek. Ook Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek is positief over de sloop. De sloop van de eerste twee flats staat gepland voor halverwege 2019. De sloop van de andere twee flats volgt daarna. De komende tijd werkt Dunavie verder aan de concretisering van de nieuwbouwplannen.


Persoonlijk geïnformeerd

De bewoners van de flats Boerslaan 2 t/m 108 en Helmbergweg 109 t/m 161 zijn maandag 23 oktober door medewerkers van Dunavie persoonlijk geïnformeerd over dit besluit. Dezelfde avond vond er ook een bijeenkomst voor deze bewoners plaats om hun vragen te stellen.

Voor diegenen die niet bij deze bijeenkomst aanwezig konden zijn, belegt Dunavie nog een informatiebijeenkomst. Daarnaast gaan medewerkers van Dunavie in november en december op huisbezoek bij de bewoners om alle vragen te beantwoorden en het vervolgtraject te bespreken.


Sinterklaasactie van Zeeverkenners bestaat dertig jaar

sintkatwijk n Dit jaar zet de Wilde Vaert zich voor het dertigste jaar in voor de Sinterklaasactie. De Wilde Vaert is een groep vrijwilligers van de Katwijkse Zeeverkenners die elk jaar rond 5 december vele huishoudens bezoeken in Katwijk en omgeving.

Al 30 jaar is "Sint Katwijk" actief in Katwijk en omgeving. Met een groep van 20 jonge vrijwilligers als Sinterklaas en Pieten gaan ze vele huishoudens langs. Er is een groep van 6 vrijwilligers die de hele actie leiden vanaf het clubhuis van de zeeverkenners in Schutterswei. Drie weken lang zijn zij 24/7 bereikbaar via telefoon, e-mail en Facebook. Alles wijkt 3 weken lang, om de Sinterklaasactie tot een succes te maken.

Daan (voorzitter van de Wilde Vaert): "Vorig jaar hebben we nieuwe Sinterklaaspakken aangeschaft, zijn bijna hetzelfde als die van Sinterklaas op tv. Dit jaar hopen we 100 gezinnen en bedrijven te bezoeken, 10 meer dan vorig jaar. We zijn op de goede weg, Sinterklaas is nog niet in het land en we hebben al de eerste 20 boekingen binnen!" Lars (begeleider van de Wilde Vaert): "Zeven jaar geleden toen ik zelf bij de Wilde Vaert zat was het al professioneel, maar ik kijk vol verbazing toe hoe het de afgelopen jaren tot een nog groter succes is gegroeid. Van zwart wit flyers in de supermarkt, naar een mooie website".

De vrijwilligers hebben er allemaal weer zin in om gezinnen en bedrijven een heerlijk avondje met Sinterklaas te schenken. Er wordt al volop geoefend met "pietengym", het schminken, de beste kruidnoten worden geselecteerd en ze zitten klaar voor het Sinterklaas journaal.

Ook een Sinterklaas met 2 pieten van de Wilde Vaert bij jou thuis of bedrijf op bezoek? Kijk op www.sintkatijk.nl

 | Foto: PR