Grasshoppers D1 mist schotkracht tegen Loon

Basketbal n Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 van Solar-systemen Grasshoppers haar 2e thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was Loon Lions uit Landsmeer. Bij Grasshoppers is er op de blessurebank nog geen verandering. Coach Driessen heeft nog steeds slechts beschikking over acht speelsters.

Ook bij Loon Lions is er slechts een kleine selectie die de meeste minuten maakt. Groot verschil is echter de ervaring en de leeftijd van beide teams. Bij Loon Lions is de gemiddelde leeftijd van de basis-5 bijna 30 jaar, terwijl dit bij Grasshoppers net boven de 20 jaar is.

Loon Lions opent sterk en Tanya Bröring zorgt voor de eerste vijf punten op het sheet. Hierna is het onder andere Deborah Vos die scores verzorgt voor Grasshoppers. Met 6 punten op rij komt de stand weer in het voordeel van de Katwijkers. Loon slaat echter op eenzelfde manier terug en weet uiteindelijk het kwart met 12-16 af te sluiten.

In het tweede kwart weet Grasshoppers de aansluiting weer te vinden. Deborah Vos die eindigt met een mooie double-double buffelt goed onder het bord. Halverwege is het 20-20. Hierna zorgt Fieke Ligthart er eigenhandig voor dat de Katwijkse formatie een flinke tik toegediend krijgt. Met 12 punten van haar hand wordt er bij een stand van 24-36 gerust.

Na de rust wordt de achterstand zelfs naar 14 gebracht. Grasshoppers toont haar veerkracht en weet mede door een aantal fraaie scores van Mia Hordijk langzaam terug te kruipen. Aan het einde van kwart drie is de achterstand nog maar vijf punten en is er weer hoop op een stuntje (44-49).

Fleur Kuijt brengt het verschil aan het begin van het vierde kwart nog naar drie, maar daarmee is het gedaan. De schoten willen niet vallen. Slechts 1 op de 16 driepunters valt raak deze wedstrijd en het tweepunts percentage is ook aanzienlijk lager dan dat van Lions. De laatste minuten zijn nog voor de gasten die uiteindelijk met een kwartstand van 6-10 de einduitslag op 50-59 brengen.

Volgende week vrijdag speelt Solar-systemen Grasshoppers om 20.00 uur uit tegen het CTO (Amsterdam) dat deze competitie ook nog niet wist te winnen.