Steven Sanchez Angulo en Kilian Berkhout vieren een feestje. | Foto: OrangePictures
Steven Sanchez Angulo en Kilian Berkhout vieren een feestje. | Foto: OrangePictures Foto:

V.v. Katwijk blijft winnen

Voetbal n Ook na het achtste duel is Katwijk nog zonder puntverlies. Thuis tegen Barendrecht kwam Katwijk zeldzaam vroeg op achterstand, maar wist dat alsnog om te buigen in een 2-1 winst.

Komkommertijd was laat dit jaar. Bij gebrek aan echt nieuws – met de Tweede Kamer op herfstreces – was V.v. Katwijk plots wereldnieuws in Nederland. Een Duitse website had berekend dat Katwijk na Manchester City, de meest vormvaste club ter wereld is. De Nederlandse dagbladen, Radio1, 2 & 3 en uiteindelijk ook Powned namen de club in het vizier.
Wat de invloed van al die aandacht ook zou zijn, de oranjehemden stonden zaterdag vrij vlot met beide voetjes op de vloer. Binnen 6 minuten keken de Katwijkers tegen een achterstand aan, nadat aanvoerder Joey Jongman volledig vrij kon binnen knikken. Katwijk zette vervolgens stevig aan, maar had uiteindelijk de hulp van Marc van Splunter nodig om op gelijke hoogte te komen. De keeper van Barendrecht plaatste een uittrap zomaar in de voeten van Marciano Mengerink, die dat cadeautje maar al te graag uitpakte.
Katwijk domineerde de wedstrijd na de gelijkmaker, maar weigerde om voor rust de wedstrijd al te beslissen. Bennie van Noord, Raoul Esseboom, Killian Berkhout en Mengerink waren allemaal dichtbij, maar wisten het net alsnog niet te vinden. De voorsprong viel pas vlak na rust. Steven Sanchez Angulo, weer eens terug in de basis, was het eindpunt van een zelf opgezette aanval. Van dichtbij plaatste hij de bal in de verre hoek.
In het rommelige vervolg zakte Katwijk weg, maar had alsnog de kansen om de score verder uit te breiden. Daarbij was Robbert Susan wellicht het dichtste bij, nadat hij zichzelf door de Barendrechter defensie rommelde, maar 1-op-1 op Van Splunter stuitte. Daardoor werd het uiteindelijk nog onnodig spannend, maar behield Katwijk gewoon drie punten.
Daarmee ging bij Katwijk direct de focus op de volgende wedstrijd, het bekerduel met VVSB op dinsdagavond. Met het oog op die wedstrijd had Dick Schreuder, die zijn contract dit weekeinde verlengde, als het elftal op verschillende plaatsen gewijzigd. En ook tegenover de pers benadrukte hij nogmaals: "Die wedstrijd is heel erg belangrijk voor ons".


Laatste rockconcerten in Tripodia

afscheid n Rock4Life houdt op 2 en 16 december nog twee afscheidsconcerten in Tripodia Katwijk. De organisatie sluit af met de beste tributebands van Coldplay, U2, Metallica en AC/DC. Na meer dan dertig succesvolle en veelal uitverkochte evenementen neemt de organisatie noodgedwongen afscheid.

Op zaterdag 2 december komt de beste U2 tributeshow ter wereld naar Katwijk. U2-tributeband L.A.vation, vier topmuzikanten uit Los Angeles (USA), vliegen over voor een perfect uitgevoerd eerbetoon aan de lange waslijst megahits van U2. L.A.vation heeft het hart, de passie, het enthousiasme en charisma van de originele band en op werkelijk elk detail wordt gelet. Ze brengen een complete live show met nummers uit de eerste jaren als 'Sunday Bloody Sunday' en 'With or Without You' tot recente hits als 'Ordinary Love' en 'Invisible.'
Coldplay-tributeband The Scientists opent de avond met een spectaculaire lichtshow. Met een dynamische podiumpresentatie zorgt The Scientists bovendien voor het ultieme Coldplay gevoel. Wereldhits als Sky Full Of Stars, Clocks, Yellow, Viva La Vida, The Scientist, Fix You, Paradise worden afgewisseld met de beste nummers van Coldplay's debuutalbum 'Parachutes' tot aan het huidige album 'A Head Full Of Dreams'. Dit alles maakt The Scientists dan ook een van de beste Coldplay tribute bands op dit moment.

Zaterdag 16 december is de allerlaatste Rock4Life, hierna stopt Rock4Life met het organiseren van rockconcerten in TriPodia Katwijk. Rock4Life eindigt met de tribute waarmee het in 2009 allemaal is begonnen, AC/DC, performed by ACinDC. Dit wordt uiteraard een spectaculaire show inclusief vlammen, vuurwerk, kanonnenshow en speciale gastoptredens.
Om het afscheidsfeest extra te laten knallen is de allerbeste Metallica-tributeband Present Danger ook uitgenodigd om The Last Blast een extra dimensie te geven. Present Danger is zeker geen onbekende in Katwijk. Al twee keer eerder heeft de band TriPodia op z'n grondvesten doen schudden en heeft inmiddels een grote schare fans in Katwijk.
Het concert op 16 december is volledig uitverkocht, voor het concert op 2 december is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kaarten voor U2 en Coldplay zijn nog verkrijgbaar bij Shell de Jong, Julianalaan of via www.rock4life.nl