Energie besparen en comfortabel wonen in de Molenwijk

energie n Geld besparen, meer wooncomfort en onze mooie aarde bewaren voor onze kinderen: wie wil dat niet? Op maandagavond 30 oktober organiseert de gemeente Katwijk samen met een aantal bewoners uit de Molenwijk een bijzondere informatieavond. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en vindt plaats in de Otto Baronschool, ingang pleinzijde Fresiastraat.

Een unieke gelegenheid, want deze informatieavond gaat speciaal over het type woningen in de Molenwijk. Dit voorjaar hebben diverse gezinnen meegewerkt door hun huis als referentiewoning te laten testen. De huizen zijn gescand met een infraroodcamera en vervolgens heeft een specialist nog een inspectie en interviews afgenomen.

Tijdens de avond worden de resultaten getoond en kan men horen wat eventueel ook voor een woning mogelijk of zinvol is. De informatie wordt verzorgd door het Duurzaambouwloket. Dit bureau verstrekt in opdracht van de Gemeente Katwijk onafhankelijk advies aan burgers. Tijdens de avond zijn er aantrekkelijke aanbiedingen van (lokale) bedrijven. Ook kan men ervaringen horen van bewoners die al maatregelen hebben genomen.

Molenwijkers Aart den Dulk en Robert Haasnoot zijn als energieambassadeurs actief voor Katwijk Energie Neutraal, een initiatief van een groeiende groep betrokken mensen uit heel Katwijk. Zij willen graag hun medebewoners enthousiast maken voor en informeren over energiebesparing en duurzaamheidsmaatregelen. Het organiseren van deze informatiebijeenkomst in de wijk is daar een voorbeeld van.

Aanmelden kan via info@duurzaambouwloket.nl, onder vermelding van naam en volledig woonadres. De eerste 25 aanmeldingen ontvangen een leuk zonne-energie knutselpakket voor de (klein)kinderen.

Meer informatie over de bijeenkomst of Katwijk Energie Neutraal is te verkrijgen bij Aart den Dulk (4073621) of Robert Haasnoot (06-49910987). Ook geïnteresseerden die niet in de Molenwijk wonen, zijn van harte welkom!


Gratis taxatie in het Katwijks Museum

kunst n Zaterdag 28 oktober van 11.00 - 14.00 uur organiseert het Katwijks Museum een taxatiedag, in samenwerking met Pieter Jorissen, registertaxateur 'Kunst en Antiek algemeen' en directeur van 'A. Mak Kunst en Antiek sinds 1839 B.V.' Tevens is hij als Specialist Schilderkunst 19e en 20e eeuw verbonden aan het AVRO-programma 'Kunst en Kitsch'.

Wie wil weten wat een schilderij, een sieraad of een ander kunstwerk (met uitzondering van munten, penningen, postzegels en onderscheidingen) waard is, kan het voorwerp gratis laten taxeren. Meubelstukken en grote objecten kunnen bij voorkeur getoond worden met een foto.

Het Katwijks Museum organiseert al jaren met veel succes taxatiedagen. Per persoon kan één object worden aangeboden, zodat iedereen binnen de beschikbare tijd aan bod kan komen. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een volgnummer. Het is ook mogelijk om naderhand een kunstvoorwerp te laten veilen bij een veilinghuis. Op deze taxatiedag kunt u daar alle informatie over krijgen.

De toegang tot de taxatieruimte is gratis. Als u het museum wilt bezoeken, betaalt u de normale toegangsprijs.