Afbeelding
Foto: PR

Keurslagerij Owel wint goud

prijs n Arnhem Rookworststad is een begrip in de Nederlandse slagerswereld. Voor de 43ste keer werd deze vakwedstrijd in Arnhem gehouden. Het behalen van goud betekent dat het product waardering krijgt van een team van deskundige juryleden. Het jurypanel is onafhankelijk en weet niet van wie het ingezonden product is. De producten worden beoordeeld op smaak, uiterlijk en aanzien vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, consistentie en innovatie.

Het innovatieproduct voor Keurslagerij Owel was dit jaar de extra magere rookworst. Hiermee behaalden zij gelijk goud. Het andere product waarmee goud is gewonnen is de traditionele rookworst. Keurslagerij Owel nodigt iedereen uit om de rookworst te komen proeven en heeft ook een leuke aanbieding gemaakt.


High Tea voor Lifelin

project n op vrijdagmiddag 3 november van 15.00 - 17.00 uur wordt in de Ontmoetingskerk een high tea georganiseerd voor Lifeline. Lifeline biedt een rehabilitatie- en re-integratieprogramma aan zo'n 30 kansarme meiden in de sloppenwijken van Accra in Ghana. Er zijn opleidingen voor kapster, naaister, kralen sieraden maken en kok. Een groep vrouwen uit Katwijk en Rijnsburg gaat er 28 april t/m 10 mei naar toe. Het doel is een maatjes- of buddy project te realiseren om de meiden te bemoedigen en extra te stimuleren om het trainingsprogramma met succes af te ronden en ze in staat te stellen een nieuwe start te maken in hun leven; in de gemeenschap waar ze vandaan komen of in Accra zelf.

Dit project kan onder andere worden gesponsord door deel te nemen aan de High Tea, waar ook een verloting zal zijn. Opgeven kan via: liavanrijn@gmail.com tel 071-4023289, 06-24924344. Entree € 15.00


Kledingactie

dorcas n Op 28 oktober wordt de jaarlijkse Dorcas Kledingactie gehouden. Tussen 9.00 en 15.00 uur kan schone en goede kleding worden afgeleverd bij de Pniëlkerk aan de Hoorneslaan, tegenover het winkelcentrum. Iedereen die kleding bij Dorcas brengt, kan ervan verzekerd zijn dat de kleding of de opbrengst ervan terechtkomt bij de allerarmsten. Ook kinderwagens, bedjes en speelgoed kunnen we gebruiken, maar geen matrassen.