Op vrijdag 27 oktober is er weer als vanouds in de grote zaal van Tripodia het driekoren festival. | Foto: PR
Op vrijdag 27 oktober is er weer als vanouds in de grote zaal van Tripodia het driekoren festival. | Foto: PR Foto: PR

Driekoren Festival terug in Tripodia

koren n Eind 2016 dreigde het Driekoren Festival, georganiseerd door Gezelligheidskoor Kattuks Volk en Shantykoor Skuytevaert, de tien jaar niet te halen. Tripodia was zalencentrum af en verenigingen en culturele organisaties moesten hun heil elders zoeken.

Dat was voor de organisatie van het festival niet eenvoudig, totdat muziekvereniging DVS redding bracht en haar splinternieuwe clubgebouw met professionele oefenruimte beschikbaar stelde. Het tweede lustrum was dan ook mede dankzij DVS een groot succes.

Maar komt er nu in 2017 ook nog een elfde editie van dit populaire Katwijkse evenement? Jazeker, het Driekoren Festival gaat door en staat op vrijdag 27 oktober weer als vanouds in de grote zaal van Tripodia. Een wondertje want de gemeente Katwijk zou het zalencentrum net zo goed al verkocht kunnen hebben. Die verkoop liep echter enige vertraging op en voor 2017 gaf de gemeente de exploitatie voorlopig in handen van Stichting Welzijnskwartier Katwijk. Dat biedt deze stichting ruimte voor een deel van haar eigen activiteiten én de zalen blijven zo nog even beschikbaar voor verhuur.

Daar maakt het Driekoren Festival dankbaar gebruik van, want wat is er mooier dan een podium waar het doek opgaat voordat de voorstelling begint. Als gastkoor ontvangen Skuytevaert en Kattuks Volk dit jaar Shantykoor De Zilk, een koor met ervaring dat dit jaar zijn koperen jubileum beleeft. Een extra feestelijk tintje op dit festival waarop de koren het publiek ongetwijfeld weer uitstekend zullen vermaken met mooie shantyliedjes en gezellige meezingers.

Kijk voor meer informatie over locatie en toegang op www.shantyskuytevaert.nl.


Timzingt komt met nieuw cabaretprogramma naar Tripodia

Verhaal n De cabaretier Timzingt komt dit najaar met een nieuwe avondvullende show: Timzingt – Goed Verhaal. Timzingt speelt op 16 november in Tripodia Katwijk. Tijdens de tour wordt de nieuwe CD van Timzingt gepresenteerd met de liedjes uit de voorstelling. Informatie en kaarten via www.timzingt.nl

Goed Verhaal is het nieuwe programma van Timzingt. Tim bivakkeert na het overlijden van zijn oma een tijdje in haar oude huisje. Hij haalt herinneringen op aan vroeger: de verhalen, het logeren, de avonturen. De verhalen van toen doorkruisen de verhalen van nu en Tim komt meer te weten dan hem lief is.

Een avond vol gloednieuw cabaret over vroeger en nu met mooie hilarische liedjes en een ontluisterende blik op dikke ik's, dunne tailles, relaties, opvoeding en Senseo. Over het maken van je eigen verhaal en over het je eigen maken van een verhaal. En wie mag bepalen of het een succesverhaal is? Gewapend met gitaar, piano en ukelele haalt Timzingt verhaal.

Dit najaar is Timzingt Goed Verhaal te zien in 17 theaters in het hele land. Kaarten gaan hard, 10 zalen zijn al uitverkocht.

Timzingt Goed Verhaal

De liedjes uit de voorstelling Timzingt Goed Verhaal komen uit op de gelijknamige CD die vanaf oktober verkrijgbaar is. Tim schreef samen met pianist en arrangeur Henk Doest tien nieuwe liedjes. Het geheel is een crossover van stijlen: cabaret en kleinkunst meets nederpop in de geest van Doe Maar, Stef Bos en Acda en De Munnik. Alles in de herkenbare stijl van Timzingt: hilarische maatschappij- en zelfkritische liedjes maar ook tedere luisterliedjes, onder andere het afscheidslied dat Tim schreef voor zijn oma.

Naast de nieuwe liedjes bevat de CD ook de toegang tot de downloadpagina met bonusmateriaal: live opgenomen liedjes uit Tims vorige voorstelling Timzingt Echt Waar.


Timzingt is de artiestennaam van Tim van Wijngaarden uit Culemborg. Hij maakte eerder drie avondvullende (liedjes)cabaretprogramma's waarvan DVD's en CD's zijn opgenomen. Daarnaast maakt Tim vaak cabaret op maat voor onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en kerken. Tim is ook columnist in het magazine EO Visie en schrijft regelmatig op verzoek liedjes en teksten. Eerder speelde hij negen jaar in de cabaretgroep Voorwaar.

Naast cabaretier is Timzingt ook docent op een middelbare school.

Afbeelding