De Nieuwe Kerk is volgende week  vrijdagavond gevuld met mannen-psalmgezang. | Foto: PR
De Nieuwe Kerk is volgende week vrijdagavond gevuld met mannen-psalmgezang. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Mannen-psalmzangavond in Nieuwe Kerk

Mannenzang n De zesde Mannen-Psalmzangavond' wordt gehouden op vrijdag 3 november om 19.40 uur in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat 79.

De 'Mannen-Psalmzangavond' op zogenaamde hele noten – de inmiddels zesde in reeks – zal in het teken staan van een aantal bekende en minder bekende psalmen met als thema 'O Heer, Gij zijt weldadig'.

De mannen die willen deelnemen om de zogenaamde 'bovenstem' te zingen, dit bij een viertal liederen, worden hierbij van harte uitgenodigd om zich aan te melden op de website; www.mannenzangkatwijk.nl
Het is absoluut niet noodzakelijk om hiervoor een 'geschoolde' zanger te zijn, gebleken is dat met een kleine anderhalf uur aan repetitietijd – in de kerk op de middag (16,30 uur) voorafgaand aan de zangavond- dit goed 'onder de knie' te krijgen is.

Muzikale medewerking verleent organist Jaap van Rijn, hij zal de samenzang aan het bekende Van den Heuvel-orgel begeleiden, onder leiding van de altijd enthousiaste dirigent is Bert Noteboom zal de zang in goede banen worden geleid. Dr. P. Veerman opent en sluit de avond af. Hij zal ook de verbindende teksten uitspreken.
In zalencentrum Het Anker tegenover de Nieuwe Kerk wordt naast een kopje koffie of thee ook het 'Mannenzangbuffet' geserveerd. Reserveren via kc-hetanker@planet.nl of tel. 4076967. De toegang tot de zangavond is gratis evenals het programmaboekje.

De zang van de komende avond zal worden uitgebracht op CD. Deze is te verkrijgen, op de avond zelf, tegen een gereduceerde prijs. De opbrengst uit de verkoop van de CD's komt ter beschikking voor de plaatselijke Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee.

Zoals gebruikelijk is de toegang gratis (inclusief het programmaboekje). Een royale bijdrage in de collecteschaal bij de uitgang is uiteraard van harte welkom! Wie over een plaats in de kerk wil beschikken wordt aangeraden op tijd aanwezig te zijn, de deuren van de Nieuwe Kerk gaan om 19.00 uur open.                                                                

Mede vanwege de door de gemeente verlangde veiligheidseis waarbij het niet (meer) is toegestaan losse stoelen te plaatsen in de gangpaden en in de beide zijnissen boven bij het orgel geldt Vol is vol!.
Verdere informatie over de komende ''Mannenzangavond'' is te vinden op de website: www.mannenzangkatwijk.nl.