Themabijeenkomst Alzheimer Café

bijeenkomst n Op woensdag 11 oktober vindt een bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats in dienstencentrum Zwanenburg.

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden en vrienden van patiënten, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden. Kortom; iedereen die meer willen weten over leven met dementie.

Ergotherapeuten Irene Verdouw en Pauline Bootsman gaan in op het thema 'Veiligheid in en om het huis'. Is autorijden bijvoorbeeld nog mogelijk nadat er demente is geconstateerd?

Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor aanpassingen in en rondom de persoonlijke leefomgeving van mensen met dementie, gericht op het welzijn van de patiënt. Hierbij valt onder andere te denken aan maatregelen om de omgeving van de patiënt zo herkenbaar en veilig mogelijk te maken. Ook wordt stil gestaan bij de mogelijkheden van autorijden en de rol van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Voor bezoekers is er volop gelegenheid om vragen te stellen en tips aan elkaar uit te wisselen.

Inloop vanaf 19.00 uur. Start programma 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.


Roskam Live

live n Op zaterdag 21 oktober is het weer tijd voor Roskam Live en dit keer gaat het dak er af met Evening News.

Evening News is Sensationeel, Universeel, ja zelfs Essentieel!

De muzikanten van Evening News komen uit exotische oorden als Zoetermeer, Leiden, Katwijk, Nieuwkoop, Beverwijk en Den Haag, maar als ze muziek maken, wonen ze dus eigenlijk in buitenwijken van Kingston en dan ook nog eens een halve eeuw geleden!

Flashback! Toen ontstond dus die broeiende cocktail die Ska heet: een mengsel van stomende R&B, jazz, mento, en juicy, Jamaicaanse ingredienten... Evening News speelt precies die ska, rock-steady en vroege reggae uit de jaren zestig en zeventig. Met hetzelfde vuur, toewijding, dezelfde passie, en jawel goedaardige ''crazyness'' als de founding fathers uit Jamaica. Authentic and crucial!

Iedereen die van muziek houdt, Jamaicaanse muziek dus, die moet kennis maken met een van de weinige bands in Nederland die dat recept nog kent: Evening News!

Don't miss that RudeBoyTrain!

Roskam Live wordt gehouden in De Roskam aan de Turfmarkt. De zaal gaat open om 20:00 uur. Kaarten a € 5,00 zijn te koop in de Roskam, bij Bike Totaal Luyten aan de Achterweg en via de ticket box op www.oranjeverenigingkatwijk.nl