Sponsordiner

ssvk n De jeugdleden van schietsportvereniging Katwijk (SSVK) draaien op landelijke wedstrijd al aardig mee op de 100 meter luchtdruk geweerschieten. Maar om de beste schutters van het land te worden, sparen ze voor hun eigen materiaal om beter te kunnen oefenen. De jeugdleden trokken de stoute schoenen aan en doen nu mee aan de muntenactie van in De Hoftuin. 'Een unieke kans om als Katwijkse vereniging mee te mogen doen aan een Rijnsburgse actie', vertelt een jeugdlid enthousiast.

Ondertussen zaten de junioren niet stil en organiseerden een Sponsordiner in hun eigen clubhuis. Twee professionele koks - tevens leden van SSVK - stelden samen met de jongens en meiden een smakelijk vijfgangenmenu samen. Zaterdag 30 september was het zover. Maar liefst 42 gasten schoven aan. Bij binnenkomst werd een ieder persoonlijk welkom geheten met een verrassend groen gekleurde cocktail. De gasten werden netjes door de jeugdige gastheer afgevinkt op de gastenlijst en verder begeleid naar de schietbaan voor een korte demonstratie en uitleg. De professionele jeugdcrew gaven een goede indruk waar ze voor aan het sparen zijn. 'Wat leuk om te zien wat ze doen en dat ze hier zo enthousiast mee bezig zijn', zei een bezoekster en oma van één van de leden.

Tijdens de rondleiding - gegeven door de ene helft van het SSVK jeugdteam - dekte de andere helft de tafels in de kantine met zelf ontworpen placemats, keurig ingerold bestek en drie smaakvarianten aan fruitwater. De jongens en meiden liepen die avond de benen uit het lijf om alle gasten op hun wenken te bedienen. Tussen de gerechten door was een prijzenloterij. 'Mijn avond kan niet meer stuk. Ik heb een van de gesponsorde prijzen gewonnen en ben tonnetje rond gegeten', zei een van mee-eters aan het einde van de maaltijd met een voldane glimlach.

Wat de ondernomen inspanningen uiteindelijk heeft opgeleverd wordt na de muntenactie bekend gemaakt. De Rijnsburgse muntenactie loopt nog tot 20 oktober. 'De jeugdcrew staat al paraat met nieuwe plannen, want we gaan door tot we ons doel bijeen hebben gespaard', aldus twee gedreven aanvoersters van het jeugdteam.


Tropical Beach Fuif

schuit n Zaterdag 14 oktober staat Kees van Hondt voor een uniek en exclusief optreden in De Schuit. Kees is onlosmakelijk verbonden met Lowlands. Jaar in jaar uit verhuisde hij naar steeds grotere podia en vanaf 2010 herhaalde Kees dit huzarenstukje op het Sziget Festival in Hongarije.

Het is niet overdreven om te stellen dat Kees het begrip FEEST van een nieuwe definitie heeft voorzien. Zijn muzikale keuzes zijn altijd toegankelijk, uniek, apart, gek, grappig, blij en bovenal zeer dansbaar.

Tickets zijn verkrijgbaar voor slechts 5 euro.