Kinderen en hun knuffel mogen gratis mee in de stoomtrein. | Foto: PR
Kinderen en hun knuffel mogen gratis mee in de stoomtrein. | Foto: PR Foto: PR

Kinderen met knuffels gratis mee in de stoomtrein

trein n Tijdens onze 'Knuffeldagen' in de herfstvakantie mogen alle kinderen (tot en met 12 jaar) die hun lievelingsknuffel meenemen, gratis naar binnen bij de Stoomtrein Katwijk Leiden. Kom samen met je pop of teddybeer naar onze Knuffeldagen en leer alles over treinen. Kijk rond in het museum, doe de speurtocht of stap met je knuffel op de stoomtrein en maak een mooie treinrit langs het Valkenburgse Meer.

Leuk in de herfstvakantie

Binnenkort is het weer Herfstvakantie en zijn de scholen dicht. Leuk om vrij te zijn, maar wat ga je doen? Bij Stoomtrein Katwijk Leiden langskomen natuurlijk! Tijdens de Knuffeldagen in de herfstvakantie mag je voor niets naar binnen als je je lievelingsknuffel meeneemt.

Het museum is geopend op zaterdag 14, zondag 15, dinsdag 17, donderdag 19, zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 10.30 tot 16.30 uur.

Kom je ook?

Alleen je ouders of je opa en oma betalen € 8,-- voor hun ouderwetse kartonnen treinkaartje. Jij hoeft als je niet ouder bent dan 12 jaar alleen maar je knuffel aan de conducteur te laten zien. Na het ritje met de trein kun je heerlijk rondstruinen in het buiten- en binnenmuseum. Je kunt er veel leren over vroeger en vragen staat vrij. Je kunt een stukje steenkool in je hand houden, krijg je wel zwarte handen van hoor, en kijken naar het vuur in de stoomtrein. De vrijwilligers van het museum vertellen je graag alles over stoom. Binnen in het museum staan locomotieven en rijtuigen opgesteld. Je kunt er ook miniatuurtreinen laten rijden. Wil je nog een keer met de stoomtrein? Stap dan gewoon nog een keertje in. De dieseltrein met de open wagens rijdt niet in de herfstvakantie. Stoomtrein Katwijk Leiden staat garant voor een fantastisch dagje uit.

Het museum ligt direct aan de A44, afslag Leiden Zuid. Vanaf Amsterdam afslag 8 en vanuit Den Haag afslag 9. Volg de borden van het Valkenburgse Meer.


Rookworst van Keurslager Vooys met GOUD bekroond!

goud n De landelijke Keurslager rookworstkeuring vond dit jaar plaats op een stormachtige dag. Ideaal weer om de kwaliteit van de Keurslager rookworsten te bepalen. Een deskundige vakjury keurde de rookworst op diverse punten en concludeerde dat de ambachtelijke worst van Keurslager Vooys uit Katwijk van hoge kwaliteit is. De rookworst van Keurslager Vooys werd met GOUD - het hoogst haalbare - bekroond.

Elk jaar weer steekt Keurslager Vooys veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Een vakman gaat nu eenmaal altijd voor het lekkerste product. "Het is altijd weer spannend wanneer er producten gekeurd worden. Je staat achter je producten, maar je wil toch graag de bevestiging dat het goed is" vertelt Jan Hoek van Keurslagerij Vooys.

Goud in handen

"Om een goede worst te maken begin je met verse grondstoffen en uitgebalanceerde kruiden. Met veel aandacht en liefde kom je tot een gouden rookworst", vertelt de enthousiaste ondernemer.

Proeven!

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 9 t/m 14 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, wat de temperatuur dan ook mag zijn, officieel geopend verklaard door Keurslager Vooys.

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de rookworstkeuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op de juiste 'bite', kleur, samenstelling, geur en smaak.

Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Afbeelding