Wethouder Krijn van der Spijk hijst samen met Paul van Dorst van aannemer Olco-Sportsphere de vlag. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Wethouder Krijn van der Spijk hijst samen met Paul van Dorst van aannemer Olco-Sportsphere de vlag. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Vlag in top voor nieuw Aquamar

zwembad n Op een winderige woensdagmiddag hesen Paul van Dorst namens aannemer Olco-Sportsphere vorige week de vlag in de top van de glijbaan van het in aanbouw zijnde nieuwe zwembad Aquamar.

'Er moet nog veel gebeuren' sprak wethouder Krijn van der Spijk terwijl hij bouwproject aandachtig bekeek. 'Het is een nieuw innovatief duurzaam zwembad waarop veel zonnepanelen zullen worden geplaatst en met LED-verlichting wordt verlicht.

Er komt een wedstrijdbad van 35 bij 25 meter, een recreatief bad dat multifunctioneel is met een sauna en een peuterbad met glijbaan. Het is geen zwembad van dertien in een dozijn. Het zwembad is ruimer dan het oude en ook de parkeergelegenheid zal ruimer worden' lichtte hij de genodigden toe.

Van der Spijk prees het overleg van de klankbordgroep uit de omgeving die samen met de aannemer regelmatig overleg pleegde. Voor de bouwakkers was dit moment er een van genieten van 'zonnepanelenbier' (een leuke variant op het traditionele pannenbier) en een gele schuimende rakker.

Aanstaande zaterdag 14 oktober zijn belangstellenden tussen 10.00 en 12.30 uur allemaal welkom om het prachtige bouwproject te komen bezichtigen.