Afbeelding
Foto:

Primeur voor de Voetiusschool

zonnepanelen n Op woensdag 4 oktober heeft wethouder J. Knape op de Ds. G. Voetiusschool in Katwijk een les over duurzaamheid gegeven aan de kinderen van groep 5-8.

De aanleiding van deze bijzondere les was dat de Voetiusschool ervoor heeft gekozen om 100 zonnepanelen te plaatsen op het dak van de school. Wethouder Knape feliciteerde de Voetiusschool hiermee. Het is de eerste school in Katwijk die daadwerkelijk gebruik gaat maken van zonnepanelen.
Wethouder Knape gaf een interessante, prikkelende en inhoudsvolle les over het thema duurzaamheid. Op welke manieren kunnen de kinderen concreet een bijdrage leveren aan een schoner milieu? Hij hield de kinderen dan ook een spiegel voor. Hoelang douchen jullie? Laat je thuis of op school niet onnodig het licht aan staan? Ben je actief bezig met het scheiden van afval?
Schooldirecteur Jannes Berghout '' Wij vinden het van groot belang om goed onderwijs te geven aan de kinderen. Daarbij hoort ook aandacht vragen voor het thema rentmeesterschap binnen onze school. Op deze manier kunnen we als school een steentje bijdragen aan een schoner milieu. Daarnaast hebben we van de wethouder nog tal van manieren gehoord waar we als school verder mee aan de slag kunnen!''

Na de presentatie was er de mogelijkheid om de wethouder zelf te bevragen. Dit leverde zeer interessante vragen en gesprekken op. Dit liep uiteen van ''Hoe wordt een zonnepaneel gebouwd?'' tot en met de vraag of er windmolens geplaatst gaan worden voor de kust van Katwijk. Na de vragenronde door de kinderen werden de zonnepanelen op een feestelijke manier geïnstalleerd in het bijzijn van Jan-Willem de Leeuw (algemeen directeur) en de heren Jaco Van Duijn en Theo Klok (huisvestingscommissie).


Ensembles in Concert

concert n Op vrijdag 27 oktober wordt er in de Immanuëlkerk te Rijnsburg een bijzonder concert gehouden.Vocalgroup At Once, bestaande uit de drie Urkers Jaap Kramer, Jacob Schenk en Marco Hoorn, treedt samen op met het Katwijkse familiekoor Ichthus, dit met medewerking van de bekende pianist/organist Martin Zonnenberg aan de vleugel en Mariëlle Schippers op de dwarsfluit.

Familiekoor Ichthus is een uniek koor in Nederland. Het koor is opgericht op initiatief van Jan en Anneke Klok. Hun kinderen en schoonkinderen waren direct enthousiast voor dit idee. Met een gezin van 11 kinderen heb je dan al vlug een klein koortje. De zus van Anneke, Jacomine met haar twee dochters zingen ook mee in het koor. Zo is het koor gegroeid tot 18 leden welke iedere twee weken repeteren in de Ichthuskerk van Katwijk.

Eén familie, Twee gezinnen, en hetzelfde doel. Zingen tot Gods eer! Het is iedere keer weer uniek om dit met elkaar te mogen delen. Vol enthousiasme zet de familie zich daarom onder leiding van hun eigen dirigent Jan Verhoef in, bij ieder concert. Jan Verhoef, kritisch op het juiste moment draagt zorg voor de ontwikkeling en de verhoging van de kwaliteit van het koor.

De drie muzikale vrienden van At Once groeiden samen op op Urk en raakten als solist, muzikant of dirigent al vroeg betrokken bij diverse koren. Inmiddels hebben ze alle drie een volle agenda als solo-zanger, dirigent, producer of muzikant. Met At Once werd een oude muzikale droom werkelijkheid:"We wilden al heel lang samen muziek gaan maken, om zo onze stemmen en muzikale talenten te bundelen tot één geluid" vertellen de mannen. "We kunnen niet wachten om het Nederlandse publiek te laten kennismaken met onze driestemmige liederen met een inhoud waar we alle drie achter staan"

Aanvang concert 20.00 uur. Kerk open 19.30 uur. Toegang € 10,00

Afbeelding