Op de goede weg!

Het loopt momenteel allemaal op rolletjes met de activiteiten in de Zwanenburg. De ene nieuwe activiteit loopt nog beter dan de andere nieuw opgestarte activiteit. Een teken dat het allemaal in een behoefte voorziet.

Wie had nu kunnen denken dat een activiteit als Koek en Soepie zo goed zou lopen en er zoveel mensen op af zouden komen op de maandagmorgen? Er waren geluiden te horen dat het vol zou zijn. Nou vergeet het maar. De organisatie heeft vooraf gemeld dat het een inloopochtend is voor iedereen en niemand wordt dan ook geweigerd. Is de ene ruimte te klein, dan wordt er een ander bijgetrokken. Het zal beslist niet ten onder gaan aan het succes. Daar staat men voor.

Zo gaat het ook met de crea-ochtenden. Hoewel het hier om een geheel ander soort activiteit gaat is de opkomst er niet minder om. Wat ze wel gemeen hebben is de gezelligheid en saamhorigheid. Die staan bij beide voorop.
Wat ook bijzonder was de afgelopen periode is de Open Burendag. Wat een geweldige opkomst! Wat een sfeer! En dan het enthousiasme wat de vrijwilligers uitstraalden om hun activiteit deze ochtend te promoten. Het werkte voor veel bezoekers verhelderend en inspirerend. Er waren er bij die zich gelijk aanmeldden. Anderen namen deelname serieus in overweging. Het was in de stijl zoals een burendag hoort te zijn. De mensen waren er voor elkaar.
Een geheel ander punt wat hier onder de aandacht mag worden gebracht is dat de Algemene Ouderen Bond Katwijk in een vergevorderd stadium is om zich, ondanks het debacle met de ANBO, weer opnieuw aan te sluiten bij een Landelijke Organisatie namelijk de FASv. Deze Federatie van Ouderen Bonden uit heel Nederland, die na de overval en het onbegrip van de ANBO is ontstaan. Inmiddels hebben zich al 75 Ouderen Bonden aangesloten en deze jonge organisatie groeit snel. De bonden, die zich hierbij aansluiten, zijn niet bang dat hetzelfde gevaar zich herhaalt. Ze hebben het allemaal meegemaakt en zullen er goed voor waken baas in eigen huis te blijven.
De AOBK heeft deze stap genomen omdat zij zich niet wil onttrekken aan het maatschappelijk belang en de verantwoordelijkheid. Samen sta je nu eenmaal veel sterker. Samen deel je wat Ouderen nodig hebben. Een ander voordeel is dat men veel sterker staat in het verkrijgen van kortingen op velerlei gebied. Niet alleen worden de aangesloten zorgverzekeraars fors uitgebreid. Ook worden kortingen bedongen op bijv. vakantiereisjes en diverse aankopen. Het streven is ook dat de aangesloten leden hun lidmaatschapsgeld op deze wijze terug verdienen. Meer weten? Kijk op www.aobk.nl