Afbeelding
Foto:

Flying Stars naar EK Showtwirl in Almere

twirling n Aankomend weekend wordt het Europees Kampioenschap Showtwirl in Almere gehouden. Dit jaar wordt het evenement in Nederland georganiseerd.

Twirl- en majorettevereniging The Flying Stars heeft zich tijdens het Nederlands Kampioenschap in maart 2017 voor verschillende onderdelen weten te plaatsen voor dit kampioenschap.
De vereniging behoort al jaren aan de top binnen de twirl- en majorettewereld. Verschillende Europese Kampioenschappen hebben zij al mee mogen maken. Dit jaar wordt het evenement in het Topsportcentrum in Almere gehouden. De dames van The Flying Stars voelen zich vereert dat zij Nederland in eigen land mogen vertegenwoordigen. De competitie is groot dit jaar. Vele deelnemers uit verschillende landen zullen naar Almere afreizen. Zo verwelkomen we deelnemers uit o.a. Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Noorwegen, Roemenië, Frankrijk, Italië en Engeland.


De Katwijkse meiden doen mee aan verschillende onderdelen in verschillende leeftijdscategorieën. Zo heeft het juniorenteam zich weten te plaatsen voor het onderdeel paradecorps. Het seniorenteam heeft zich weten te plaatsen voor zowel het onderdeel paradecorps als het onderdeel exhibitioncorps. Ook solistisch heeft The Flying Stars een deelnemer. In de categorie solo senior showtwirl zal Diana de Jong gaan strijden voor een plekje in de top 6. Bij het onderdeel duo senior showtwirl zullen Angela Schouten en Diana de Jong hun show, met het thema 'Indians' laten keuren door een veel koppig juryteam. Ieder deelnemend land vaardigt niet alleen maar deelnemers af, maar levert ook verschillende juryleden aan het juryteam.


Het wordt een spannend weekend. De afgelopen maanden is hard getraind om alle routines zo goed mogelijk aan te passen en door te trainen. Donderdag wordt The Flying Stars uit Katwijk verwacht bij de muziektest en de officiële opening. Vrijdag, zaterdag en zondag, 6-8 oktober zal de competitie plaats vinden. Op de hoogte blijven? Kijk dan op Facebook naar The Flying Stars en stuur een vriendschapsverzoek.


Na het kampioenschap gaan de normale trainingen weer beginnen. Nieuwsgierig? Kom gerust een keertje langs. Vanaf 4 jaar is iedereen welkom. Kijk voor meer informatie op: www.theflyingstars.nl