Gemengde gevoelens bij RVV na winst op Nesselande

Volleybal n De heren van RVV hebben afgelopen zaterdag hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Nesselande 2 werd in de Boorsmazaal met 3-2 verslagen. Na afloop heersten gemengde gevoelens bij de Katwijkers.

Met een gehavend team 'gewoon' winnen was natuurlijk prima, maar de twee verloren sets werden onnodig weggegeven.

Feit was dat RVV grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was en dat ook tot uitdrukking bracht op het scorebord. Steeds bouwde het team van Nico Halsema een voorsprong op van rond de vijf punten. In de eerste (23-25) en derde set (24-26) lieten de Katwijkse mannen Nesselande echter onnodig terugkomen in de set. De gasten maakten gretig gebruik van met name het te lang uitblijven van scores van RVV, ondanks het af en toe weer fantastische verdedigende werk van Bas van der Tang. Nesselande scoorde in de beslissende fases in deze twee sets wel en tegen de verhouding in stond RVV na drie sets totaal onnodig met 1-2 achter.

Tussendoor hield RVV in de tweede set (25-19) het gaspedaal wel ingedrukt en kwam Nesselande er nauwelijks aan te pas. De punten moesten daarbij met name van de buitenkant komen. Waar de middenaanval tegen Protos liep als een trein, had RVV tegen Nesselande een stuk meer moeite om door het midden tot scoren te komen. Blokkerend pakten de Katwijkers echter wel veel punten.

Ondanks het onnodige setverlies misten met name Jelle Noest vanaf de derde set aanvallend bijna niets meer. Hij had dan ook een belangrijk aandeel in de verdiende overwinning. De vierde (25-18) en vijfde set (15-10) lukte het de Katwijkers namelijk weer wel om de snel opgebouwde marge vast te houden.

Ondanks de personele problemen kent RVV een uitstekende start in de Derde Divisie en is de promovendus gedeeld koploper.

Komende woensdag 4 oktober spelen de Katwijkse volleyballers voor de beker tegen VCH. De wedstrijd in de FBK-hal in Hoofddorp begint om 21.00 uur. Vervolgens krijgen de geblesseerde spelers van RVV enkele weken de tijd om weer fit te worden, want de eerstvolgende competitiewedstrijd staat pas weer gepland op vrijdag 27 oktober. Dan is in Den Dolder Cito 2 de tegenstander.