Afbeelding
Foto:

40 Jaar juf Leuntje

jubileum n Op de Rehobothschool was het vorige week woensdag feest. Juf Leuntje Schaap viert dat ze 40 jaar juf is.

Al 40 jaar lang geeft juf Schaap les aan de kleuters met veel enthousiasme en gedrevenheid. Eerst op Speels Begin, daarna op de Mauritsschool en nu al weer enkele jaren op de Rehobothschool.

Juf Schaap werd woensdagmorgen opgehaald in een mooie cabrio, op het schoolplein werd ze door de hele school toegezongen en kreeg ze een cadeau overhandigd. Daarna ging ze in iedere klas een spel doen om een puzzelstuk te verdienen. De kinderen genoten ondertussen van een taartbuffet.
Bij de kleuters verdiende juf Schaap het laatste puzzelstuk en werd ze getrakteerd op een poppenkastvoorstelling.


Thema-avond over duurzaamheid

duurzaam n Duurzaamheid: een uitdaging voor christenen. Dit is de titel van de thema-avond die hervormde wijkgemeentes Bethel en Rehoboth gezamenlijk houden op donderdag 12 oktober.

De gastspreker is prof. dr. Johan Graafland. Hij is theoloog en hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg.
Natuurlijk is duurzaamheid niet alleen voor christenen, maar voor iedereen een uitdaging. Tijdens deze bijeenkomst zal echter vooral worden besproken hoe men hiermee om zou kunnen/moeten gaan vanuit christelijke normen en waarden, dus met de Bijbel als leidraad.

Enkele onderwerpen die aan de orde komen: de noodzakelijke, maar moeilijke, overgang naar duurzaamheid; rentmeesterschap en verantwoordelijkheid van overheid/bedrijfsleven en de individuele consument; dierenwelzijn; gedragseffecten.


Wie belangstelling heeft voor dit belangrijke thema, is welkom op 12 oktober om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) in de grote zaal van de Pniƫlkerk, Jaap Bergmanstraat 1.