Fase 2 van de werkzaamheden in De Noord is afgerond. Voor de kinderen zijn er nieuwe speeltoestellen. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Fase 2 van de werkzaamheden in De Noord is afgerond. Voor de kinderen zijn er nieuwe speeltoestellen. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Fase 2 van De Noord feestelijk opgeleverd

Opknapbeurt n Vorige week woensdag bestormden kinderen van de Drs. R.P.A. Rutgersschool de nieuwe speeltoestellen in een hofje aan de Rijnmond. Niet nadat zij een lekker ijsje hadden weggelikt en wethouder Jacco Knape hen en de omwonenden had toegesproken. Het was een officieel moment ter afronding van fase 2 van de opknapbeurt in wijk De Noord. Via de zogenaamde speelroute waren de kinderen over de nieuwe suggestieoversteekplaatsen naar het pleintje gewandeld. Een aantal buurtbewoners had zich verzameld. Ada van Duijvenbode: 'Het is opgeknapt en superleuk geworden', klonk zij spontaan. Een andere bewoonster miste de verkeersdrempels die er voorheen lagen toen het nog een 30 kilometerzone was. Daar maakte een buurman zich ook zorgen over. 'De bewoners moeten nu 15 kilometer rijden want het is een woonerf. Daar zullen ze echt aan moeten wennen'.