Bewoners van De Noord konden kennis nemen van de plannen voor fase 4 en 5 van de werkzaamheden in hun wijk.
Bewoners van De Noord konden kennis nemen van de plannen voor fase 4 en 5 van de werkzaamheden in hun wijk. Foto:

Fase 4 en 5 van renovatie De Noord is in voorbereiding

Renovatie n Vorige week woensdag werd de afronding van de eerste fase van de renovatie van De Noord met een feestelijk tintje gevierd. Een dag later konden de bewoners van de deelgebieden die fase 4 en 5 betreffen, in het K&O-gebouw kennis nemen van de schetsontwerpen die werden gepresenteerd.

Door Piet van Kampen

In grote lijnen komt het hier op neer: er wordt nieuwe hoogwaardige bestrating aangebracht, daar waar mogelijk wordt de groenvoorziening verbeterd en ook de speelplaatsen worden geoptimaliseerd. Nieuwe riolering zal zoals het er naar uit ziet niet aan de orde zijn. Het parkeren in het gebied blijft een heikel punt en daar waar mogelijk zijn summiere aanpassingen ingetekend. Fase 4 betreft de volgende straten: de Batavenstraat, de Mr. D. Donker Curtiusstraat, de Paul Krugerstraat, de Christiaan de Wetstraat, de Cronjéstraat en de W. Taatstraat. In januari 2018 zullen de eerste werkzaamheden starten. In fase 5 zijn de volgende straten aan de beurt: de Burgersdijkstraat, de E.A. Borgerstraat, de Koningin Emmastraat en de Buitensluisstraat. Deze fase staat in de planning voor 2019.


Wethouder Jacco Knape wees er op dat binnen het gestelde budget kwalitatief hoog werk zal worden geleverd. 'Desnoods met een beroep op een speciaal potje maar we zullen in alle vrijheid kijken wat er mogelijk en nodig is'. Wat vrijwel niet mogelijk is dat is het aantal parkeerplaatsen flink zal worden uitgebreid. In de schetsontwerpen is het in diverse straten plussen en minnen en per saldo zal het in het hele gebied een klein plus opleveren. De verkeerstroom zal in diverse straten woorden aangepast en wordt eenrichtingverkeer.
De heer Schaap vindt het onlogisch dat het parkeren in de Christiaan de Wetstraat naar de overkant wordt verplaatst. Mevrouw van der Plas had slechte ervaringen met de nieuwe suggestieoversteekplaatsen die verwarrend zijn vooral voor kinderen maar ook voor het verkeer. Mevrouw Barnhoorn ziet liever dat het eenrichtingverkeer van de E.A. Borgerstraat naar de Paul Krugerstraat andersom wordt gepland. Zo konden wensen en ideeën worden ingediend. Wordt in november vervolgd.