In het midden Ton Frissen en Melanie Kroeze. Namens de Dirk Kuyt Foundation waren Dieuwertje van Deursen (links) en Saskia Hölcher (rechts) aanwezig. | Foto en tekst: Piet van Kampen
In het midden Ton Frissen en Melanie Kroeze. Namens de Dirk Kuyt Foundation waren Dieuwertje van Deursen (links) en Saskia Hölcher (rechts) aanwezig. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Haringrock trakteert

Cheques n De organisatie van Haringrock en de Visserijdagen heeft vorige week vrijdag aan het Campagneteam Huntington een fraai bedrag geschonken.

Aan de voorzitter Melanie Kroeze werden door Ton Frissen twee cheques overhandigd die goed zijn om een bedrag van € 8.066,29 aan de stichting over te maken. Elk jaar wordt er voor een goed doel gekozen en volgend jaar wordt er aan het Dirk Kuyt Foundation gedoneerd.

Kroeze, zelf drager van het gen: 'Onze stichting is in 2014 opgericht. Het onderzoek naar de bestrijding van deze ziekte lag een beetje stil en nu proberen wij binnen vijf jaar 4 miljoen bij elkaar te krijgen om het onderzoek weer voort te zetten. Er is nu al 1,5 miljoen binnen en we zijn op de goede weg. De laboratoria draaien weer. Er zijn 8000 gendragers in Nederland en het onderzoek is daarom zo belangrijk ten behoeve van de volgende generatie'.