| Foto: Piet van Kampen
| Foto: Piet van Kampen Foto:

'We hebben al voorpret gehad'

n Twee winnaars van de Postcodeloterij Straatprijs aan het woord

winnaars n Het lot lijkt Katwijk gunstig gezind. Eerder vielen er al prijzen van de Postcodeloterij in de gemeente. Vorige week werden er maar liefst 36 deelnemers in de Graslelie aangenaam verrast. Het lieve sommetje van maar liefst 1.162.500 euro werd onder hen verdeeld. Twee winnaars - nog nauwelijks bekomen van de aangename schrik - vertellen hun ervaringen.

Door Piet van Kampen

De tongen van Liesbeth en Annemarie die beiden de bankrekening behoorlijk zien aangevuld komen los. Annemarie werd verblijd met een cheque van 75 mille en Liesbeth was zeer in haar nopjes met de 50.000 euro.

'We werden vorige week maandag door de Postcodeloterij gebeld of we dinsdag thuis zouden zijn want we hadden een prijs gewonnen. Dat is op zich bijzonder want een kleine prijs komen ze niet bij je thuis brengen. Zelfs niet als het een fiets zou zijn geweest' bekenden de beide dames. Na het telefoontje ging het balletje aan het rollen en buren spraken elkaar aan wie er wat gewonnen had en of zij ook thuis moesten blijven. 'We hebben al voorpret gehad zonder dat wij precies wisten wat er ons te wachten stond' klonk het eensgezind.


Aardige man

'Ik stond dinsdagochtend voor het raam te kijken en toen zag ik Gaston voorbij lopen. Daar loopt Gaston dacht ik nog en ik liep te springen van blijdschap' lacht Annemarie. Liesbeth stond al in de deuropening toen zij de Postcode Loterijbus aan zag komen. 'Ik werd echter verzocht weer naar binnen te gaan terwijl andere buren werden meegenomen naar het grasveldje verderop voor een foto. Maakt u zich niet ongerust mevrouw, alles komt goed. Het kwam goed. Gaston liet haar de gouden envelop openen en vroeg direct wat haar wensen waren. 'Ik was verrast en zei spontaan dat ik ongegeneerd zou gaan shoppen en dingen aan het huis zou laten doen

Vervolgens belde Gaston bij Annemarie aan met dezelfde vraag. 'Ik wil graag een nieuwe tuinset en mijn vriendinnen met een etentje verrassen' was de eerste ingeving van de vrouw die net als Liesbeth bewust in de Postcodeloterij mee speelt om goede doelen te steunen. 'Wat is die Gaston toch een aardige spontane man' wil zij graag kwijt. Die aardige man was meer dan welkom met de gouden envelop. Vervolgens werd op het grasveldje de auto verloot en een foto van de gelukkige winnaars gemaakt.