Wethouder Gerard Mostert: 'De warmste mantel is onzichtbaar.'
Wethouder Gerard Mostert: 'De warmste mantel is onzichtbaar.' Foto: pr

Mantelzorg: 'dat doe je gewoon'

Zorgen n Wethouder Gerard Mostert is onder andere verantwoordelijk voor bijstandsverlening, ouderenbeleid, jeugdhulp, werk en inkomen en de zorg voor elkaar. Hij legt uit wat de ontwikkelingen in de zorg voor u betekenen.

Zorgt u voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in uw directe omgeving? Doet u dit al voor langere tijd, onbetaald en in uw vrije tijd? Dan bent u mantelzorger en komt u mogelijk in aanmerking voor de Blijk van Waardering, een mooi bedrag van honderd euro. En dat is u van harte gegund!

De warmste mantel is onzichtbaar. En wordt elke dag door ontelbare mantelzorgers om de schouders gehangen van familieleden, buren of vrienden. Mensen die het alleen niet redden en die hulp nodig hebben. Mantelzorgers bedekken zich vaak met de mantel der onzichtbaarheid: bijna onzichtbaar doen zij hun werk. Soms beseffen zij niet eens dat ze mantelzorger zijn. Want net als bij vrijwilligerswerk geldt ook voor mantelzorg: 'dat doe je gewoon'. Ik heb veel waardering voor het werk dat mantelzorgers verzetten. U bekommert zich daadwerkelijk om uw medemens door met hart en ziel voor elkaar te zorgen. Dat maakt onze gemeente een echte, hechte gemeenschap! En daar ben ik trots op.

Bent u mantelzorger? Dan kan degene waar u voor zorgt voor u de Blijk van Waardering aanvragen. Doet u dit samen, voor 30 november 2017, op www.katwijk.nl/dankjewel. De Blijk van Waardering is er voor mensen die:Zorgen voor een inwoner van de gemeente Katwijk (de mantelzorger mag buiten de gemeente wonen). Per week 8 uur of meer zorg verlenen en dit langer dan 3 maanden per jaar doenGeregistreerd zijn bij het Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning. Nog niet geregistreerd? Doe dit dan tegelijk met uw aanvraag op www.katwijk.nl/dankjewel.

Door deze registratie bij het Welzijnskwartier weten we wie de mantelzorgers zijn en kunnen we u beter ondersteunen. Ik wil voorkomen dat de mantelzorgers zelf hulp nodig hebben doordat zij overbelast raken door altijd voor anderen te zorgen. Vandaar mijn beroep op u om zich in te schrijven. U staat niet graag in de belangstelling, dat weet ik. Maar weet ook dat die honderd euro u van harte is gegund.

Heeft u een vraag over de Blijk van Waardering? Of over mantelzorg in het algemeen? Blijf er niet mee zitten, maar leg uw vraag aan ons voor. Tijdens kantooruren kunt u bellen met tel. (071) 406 5020. Het telefoonnummer is er voor u. Voor mij geldt dat iedereen meetelt en meedoet. En dat zorgvragers op hulp kunnen blijven rekenen. Net als u zet ik mij er met hart en ziel voor in.

Reacties naar: samenvoorelkaar@katwijk.nl