De leerlingen van groep 3 hadden hun lokaal feestelijk versierd. | Foto: Piet van Kampen
De leerlingen van groep 3 hadden hun lokaal feestelijk versierd. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Vijftigjarige Farèlschool moet nog even wachten op voetbalkooi

Vijftig n Een jubileum moet gevierd worden. Zeker als een school vijftig jaar bestaat. Om dit gezamenlijk te vieren vond er vorige week vrijdagmiddag een korte maar gezellige happening plaats. Alle groepen leverden een eigen bijdrage onder de goedkeurende blik van ouders, opa's en oma's.

Door Piet van Kampen

Alle tweehonderd leerlingen van de school hebben door middel van diverse workshops hun steentje aan dit bijzondere moment bijgedragen. De jongste hummels hadden een dansje ingestudeerd evenals de leerlingen van groep vier. Armen en benen kwamen lekker los en sommige ouders wiegden stiekem mee op de vrolijke muziek.

Elders in de lokalen van de jubilerende school konden de bezoekers hun wat oudere kroost met een 3D-pen achter de PC aan het werk zien. 'Vroeger in onze tijd bestond dit allemaal nog niet' glimlacht een opa tegen zijn belangstellende echtgenote.

Versieringen

In het lokaal van groep drie hadden de vaardige vingertjes van de leerlingen slingers en de cijfers vijftig geproduceerd die het lokaal een feestelijk tintje deed uitstralen. De trotse Tjedie en Lieke, beiden zes lentes jong waren trots op hun creatie. Zelfgemaakte portretten van hoe ze er over vijftig jaar zouden uitzien waren de toekomstbeelden van diverse kunstenaars in spƩ.


Voetbalkooi

Het lag ook in de bedoeling om als een jubileumcadeau een voetbalkooi op het schoolplein in gebruik te laten nemen door wethouder Jacco Knape. De wethouder mag thuis nog even met een bal oefenen want door onvoorziene omstandigheden kon dit nog niet doorgaan.

'Over een paar weken hopen we de voetbalkooi wel in gebruik te kunnen nemen' sprak directeur Hergo van Ginkel de wens uit. Aan het einde van de bijeenkomst sprak Rindert Venema, directeur van de organisatie PCOK (Protestants Christelijk Onderwijs Katwijk) nog wat lovende woorden en overhandigde een waardecheque aan Van Ginkel. Een financiƫle bijdrage voor de voetbalkooi die in dank werd afgenomen.

Voor de kinderen en de ouders was het na afloop onder het genot van een drankje nog even een gezellig samenzijn waarmee het weekend werd ingeluid.