Zaterdag lagen er grote plassen bij Nieuw Zuid waar de auto's doorheen moesten ploegen. | Foto: Leo Mol
Zaterdag lagen er grote plassen bij Nieuw Zuid waar de auto's doorheen moesten ploegen. | Foto: Leo Mol Foto: Cor de Mooy

Wateroverlast

regen n Zaterdagmorgen 9 september was het weer een kletsnatte morgen. Op vele voetbalvelden stonden de jongste voetballertjes al klaar om te beginnen met de wedstrijd. Toen brak de hemel open.

Grote regendruppels stortten naar beneden in overvloed. Menig voetbalwedstrijdje werd afgelast en op sportpark Nieuw Zuid werden zelfs alle wedstrijden afgelast omdat hier de kunstgrasvelden bol gingen staan door het water. Riolen konden het niet aan en er ontstonden vele plassen op de velden. Op het parkeertrein aan de Noordduinseweg lag een grote plas water die was overgebleven van de hevige buien. Hier moest menig ouder even doorheen blazen met de auto. Handhaving kwam even foto`s maken van het wateroverlast en zou hier iets mee gaan doen voor de toekomst zodat het riool het misschien wel aan zou kunnen. Bij Digros aan de Visserijkade kwam het water uit het plafond. Hier is de brandweer bezig geweest om het water af te voeren om de winkel weer toegankelijk te maken voor de klanten.


Gebedsmorgen

Gebed n De Vuurbaak houdt op zaterdag 16 september een gebedsmorgen in de Ontmoetingskerk. Het thema is ´Krachtig in Hem´. De spreker is dr. Paul Visser.

De Vuurbaak is een interkerkelijke organisatie bestaande uit christenen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, die het gebed, vooral het gezamenlijk gebed willen stimuleren en laten beleven. Door zang en gebed wil men niet alleen God de Vader ontmoeten, maar ook elkaar. Hierbij zal het gesproken Woord een belangrijke invulling krijgen. Inloop met koffie en wat lekkers om 9.00 uur. De ochtend duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Halverwege is er op deze morgen een pauze met koffie en cake. Er zal een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.


Kleding voor verkoping

ankerkerk n In verband met de kledingverkoop op zaterdag 7 oktober in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan het Duinrustplein wordt er op woensdag 20 september zomer- en winterkleding ingezameld. De opbrengst van de kledingverkoop is bestemd voor de Stichting Stephanos. De kleding die men brengt dient aan de volgende voorwaarden voldoen: Netjes, zonder vlekken; gewassen; gestreken en gevouwen. Men kan terecht van 19.00 tot 21.00 uur. Voor verdere vragen of bij verhindering kan men contact opnemen met Diana de Mol, tel. 06-30060364 of Rosy van der Meulen, tel. ?06-14202595.