Er zijn nog vier plekken vrij bij de nieuwe, succesvolle mannenkookgroep in De Schelp. | Foto: PR
Er zijn nog vier plekken vrij bij de nieuwe, succesvolle mannenkookgroep in De Schelp. | Foto: PR Foto:

Mannenkookgroep in De Schelp

kookles n Kookgroepen zijn er overal maar meestal zijn die gericht op dames. Dit baanbrekende project in De Schel pricht zich speciaal op (alleenstaande, oudere) mannen. Doel van het project is samen een gezonde maar vooral lekkere maaltijd te leren koken en deze vervolgens gezamenlijk op te eten. Dit alles gebeurt onder de leiding van een zeer gemotiveerde chef-kok.

Elke maandagochtend om 11.00 uur is het weer gezellig in Buurtcentrum de Schelp. Dan druppelen de heren binnen die meedoen aan de mannen kookgroep.

Eerst wordt er gezamenlijk een bakkie koffie gedronken en vooral ook gezellig bijgepraat en nieuwtjes uit gewisseld. Vervolgens gaan ze onder leiding van chef-kok Daan de Wilde met elkaar in de keuken aan de slag. Het menu voor de dag wordt besproken en de taken worden verdeeld. De een gaat groenten schoonmaken, de ander het vlees bereiden, weer een ander start met het toetje, de tafel dekken enzovoorts.

De vraag waarom de mannen deelnemen aan deze club wordt heel verschillend beantwoord. De gegeven antwoorden zijn o.a. eenzaamheid, alleen eten is maar ongezellig, ik kook niet voor mezelf alleen, als mijn vrouw ziek wordt moet ik toch kunnen koken of ik heb nooit geen tijd gehad om te leren koken en nu wel, kortom, ze hebben er allemaal zin in en dat is te merken! Er worden grapjes gemaakt en een ieder heeft z'n draai gevonden. Rond 12 uur is het eten klaar en gaan ze het gezellig samen opeten. Lekker kletsen, drankje er bij en smullen maar. Na afloop als iedereen voldaan is, meestal rond 13.00 uur, gaat men alles opruimen, schoonmaken, de afwasmachine vol laden, vegen en stoelen en tafels weer op z'n plek zetten. Als alles weer netjes is gaat iedereen weer zn eigen weg.

Er zijn nog vier plaatsen over in deze groep. De onkosten voor het eten bedragen € 4,00 per persoon. Aanmelden kan bij Wilma de Best, Buurtcentrum de Schelp. Suurmondstraat 1 of via tel. 8894461 en wilmadebest@welzijnskwartier.nl


HGJV trapt seizoen af op De Goerie

Startdag n Zaterdag 16 september vanaf 10.00 uur is De Goerie weer omgebouwd tot een waar speelparadijs. Zoals ieder jaar start het HGJV hiermee het nieuwe clubseizoen. Vanaf 18 september zijn er dan weer clubs voor jongens en meisjes, op diverse locaties in Katwijk. Meer informatie daarover staat op www.hgjvkatwijk.nl

De startdag op De Goerie is voor kinderen vanaf 4 jaar. Er zijn heel veel activiteiten. Verschillende springkussens en spelletjes zoals, de toren van Pisa en de Surprise rain. Ook kan er een button worden gemaakt. voor de grotere kinderen is er de stormbaan en levend tafelvoetbal.

Meedoen kan door een spellenkaart te kopen bij de ingang van de Goerie. Met die kaart kun je meedoen met alle activiteiten. Op je gekochte spellenkaart krijg je ook patat, een frikandel, limonade, een suikerspin en popcorn. Alle kinderen zijn welkom ook al zit je (nog) niet op een club van het HGJV. De spellenkaart kost € 1,50. Voor ouders en grootouders is er ook eten en drinken verkrijgbaar.