Dertien verschillende kerken deden mee aan de eerste editie van Smaakmakers in Huize Callao. | Foto: PR
Dertien verschillende kerken deden mee aan de eerste editie van Smaakmakers in Huize Callao. | Foto: PR Foto:

Smaakmakers in de kerk smaakt naar meer

jeugdwerk n Op 5 september hield Welzijnskwartier Smaakmakers in de kerk waarbij negen projecten uit verschillende kerken van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in Huize Callao een kijkje in de keuken van hun jeugdwerk gaven. Tijdens het 'keuzemenu' hebben zij hun verfrissende en goed lopende initiatieven getoond aan de bijna 40 deelnemers uit 13 kerken.

De eerste netwerkmomenten en gesprekken over jeugdwerk ontstonden tijdens de maaltijd, voorafgaand aan avond. Sanne Alblas trapte de avond af met een korte introductie waarin ook Ton Heemskerk als nieuwe collega werd voorgesteld.

Vervolgens werd op eigentijdse wijze een kijkje gegeven in de keuken van het jeugdwerk. De projecten varieerden van thema: Escape Room (Sion), huidige jeugdcultuur (Vredeskerk & Welzijnskwartier), de 7 weken van Barmhartigheid (M25 Rijnsburg en Leiden), Kamp (Baptisten), Spreken voor Groepen ('t Kruispunt), Jeugdpastoraat (Jongerencoach uit Dorpskerk), Rots en Water (Welzijnskwartier), Herder zijn voor een kudde jongeren (Baptisten en Hervormde kerk Valkenburg) & Kerstengelenpro-ject (Hervormde kerk Katwijk)

De avond vloog om en er mag gesproken worden over een zeer geslaagde avond.