Afbeelding
Foto:

Katwijkse glas-in-lood raamhangers

Ambachtelijk n Sinds kort is er weer een zeer beperkt aantal handgemaakte glas in lood raamhangers van het zicht op Katwijk aan Zee verkrijgbaar.

Op de afbeelding een collage van diverse Katwijkse sfeerbeelden. Zoals het spaken van de vis. Dit werd vaak door de vrouwen en de kinderen gedaan. Ook de kerkgang was een belangrijk deel van het dagelijkse leven. Dit gebeurde in de oude Andreaskerk waarvan het oudste deel uit 1465 bestond. Verder een sfeerbeeld van de vierkante oude vuurbaak uit 1605. De vertrouwde vuurtoren, een baken voor een ieder en een zeer gezichtsbepalend monument van Katwijk aan Zee. En het boeten van de netten door de Katwijkse vrouwen. Zij deden dit naast het verzorgen van de kinderen en het onderhoud van huis en haard als de man op zee was.


Handgemaakt

In de hoofdafbeelding in het midden een medaillon met strandtafreel. Met de thuis varende bomschuit en de paard en wagen voor het lossen van de vis met eronder het wapen van Katwijk aan Zee.

Het vervaardigen van deze handgemaakte raamhanger gaat volgens een bijzonder procedé en zorgt ervoor dat er een uniek stuk handwerk ontstaat. Prachtig transparant, gekleurd glas, in lood van 8 mm gezet. Voor elke belangstellende van Katwijk aan Zee, is deze zeer beperkte uitgave een niet te missen kans zijn om een stukje dorpshistorie gevat in een eeuwenoud ambacht in huis te halen of als cadeau te geven.

Deze originele en handgemaakte raamhanger is vanaf nu te koop, speciaal voor de lezers van Katwijk Speciaal voor € 125,- per stuk voor de (A-uitvoering - gehele afbeelding foto) in het formaat 34 x 28 cm of het medaillon (B-uitvoering, alleen het midden ovaal) in het formaat 18 x 24cm. voor slechts € 75,- per stuk. Deze unieke aanbieding is incl. BTW en een beschermde verpakking.

De raamhangers zijn uitsluitend na telefonisch afspraak verkrijgbaar bij P.X. van der Ploeg, Boulevard 62, via tel. 06-50922111 (bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur).