In De Limes kon men kennis nemen van de goedgekeurde plannen voor de Duivallei. | Foto: Piet van Kampen
In De Limes kon men kennis nemen van de goedgekeurde plannen voor de Duivallei. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Plannen Duinvallei te kijk

uitwerking n De plannen voor de invulling van de Duinvallei hebben vorm gekregen. Vorige week donderdagavond konden belangstellenden zich in De Limes laten informeren over de invulling en details van de door een Q-team geselecteerde initiatieven. Dit team, samengesteld uit een aantal personen uit diverse groepen van de bevolking, instellingen en ondernemers, zag hun voordracht door het college van B&W en de gemeenteraad goedgekeurd en inmiddels zijn de contouren op papier zichtbaar geworden.

Door Piet van Kampen

Uit de 120 inzendingen bleven er na een grondige selectie negen ideeën over die volgens het Q-team levensvatbaar zijn op basis van uitvoerbaarheid en door de initiatiefnemers zelf te financieren projecten.

Als tiende project werd daar nog de speeltuin aan toegevoegd. Op de huidige plaats aan de Zilverschoon zal deze verdwijnen in verband met het doortrekken van de Westerbaan richting Koningin Julianalaan. Het realiseren van de invulling van de Duinvallei is dus geheel in handen van particulieren en bedrijven. Een uniek iets.


Doelstelling

De doelstelling om het nu nog braakliggende gebied een goede invulling te geven is meervoudig. Het moet een levendige mix worden van projecten die zoveel mogelijk in onderlinge samenhang tot een mooi geheel wordt. Samenwerking tussen de betrokken deelnemers zal derhalve kunnen en eigenlijk moeten leiden tot een optimaal resultaat.

De deelnemende partijen zijn: De Groene Vallei, Oranjevereniging Katwijk aan de Rijn met muziek en sport, Zanderijtuinders, Bijenstal, Tiny Houses, Fullbody Gym, Energie-projecten, Stadsboerin en de Kleine Duinvallei. Een mix van activiteiten, educatie, wonen en verblijven, recreatie, sport en tuinbouw zoals het vroeger was in de Zanderij.

Lees verder op pagina 9, onderaan.