Jaco van Leeuwen verzorgt het jubileumconcert van de 80-jarige Zomerserie op het Knipscheerorgel. | Foto: PR
Jaco van Leeuwen verzorgt het jubileumconcert van de 80-jarige Zomerserie op het Knipscheerorgel. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Jaco van Leeuwen in Internationale Orgelserie

Orgel n Op zaterdag 2 september, aanvang 19.30 uur, geeft de Noordwijkse musicus Jaco van Leeuwen een concert met werken van Dupré, Bossi, Whitlock en Jongen op het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk.

Van Leeuwen, sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk te Noordwijk, zet werk op de lessenaar van diverse Romantische stromingen. Hij opent met de virtuose Prélude et Fugue op.36/2 van Marcel Dupré. Daarna twee werken van Marco Enrico Bossi; een dromerig Avondlied op.92/1 en de variatiereeks op.115. Vervolgens de vijfdelige Plymouth Suite van Percy Whitlock. Het slot is voor het zangerige Cantabilé op.37 en de Toccata op. 104. van Joseph Jongen.
De kerkdeuren zijn vanaf 19.00 uur geopend. Bij de entree à € 10,- p.p. krijgt men een programmaboekje van het concert. Voor kinderen is de toegang gratis.


Cantate Deo start repetities

koor n Op dinsdag 29 augustus beginnen de repetities weer van het Chr. Gemengd Koor Cantate Deo.

Het koor bestaat in 2018 75 jaar en daarvoor is men aan het repeteren het oratorium De Schepping van Johan Bredewout.
Het koor is nog steeds op zoek naar alten, tenoren en bassen. Wie nog wil meezingen op het jubileumconcert is welkom om op 29 augustus de repetitie te bezoeken en kennis te maken met de dirigent en de koorleden. De repetitie wordt gehouden in de grote zaal van de Ontmoetingskerk, Nieuwe Duinweg van 20.00 tot 22.00 uur. Meer informatie bij Adri van Rijn, tel. 4029682.


Zangavond in Bethelwijk

Samenzang n De Bethelwijk verzorgt op zondag 3 september weer de eerste zangavond van het nieuwe seizoen. Deze wordt gehouden in de grote zaal van de Pniëlkerk aan de Hoorneslaan.

Begeleid door het orgelspel van Dirk van Duijvenbode worden liederen gezongen uit de bundels van Johannes de Heer en Opwekking. Tijdens de pauze is er tijd om gezellig samen koffie te drinken en een goed gesprek met elkaar te hebben.
Deze avond duurt van 20.30 tot ca. 22.15 uur. De toegang is vrij, wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.